Preskocit navigáciu

Záverečné prípravy na komplexný štábny nácvik


Záverečné prípravy na komplexný štábny nácvik


Jedným z rozhodujúcich zamestnaní pozemných síl OS SR vo výcvikovom roku 2012 je komplexný štábny nácvik „Mechanizovaná brigáda OS SR vo vojenskom ťažení NATO na podporu mieru“, ktorý sa uskutoční v máji za riadenia veliteľstva pozemných síl u 2. mechanizovanej brigády Prešov.
Pre kvalitnú prípravu komplexného štábneho nácviku (KŠN) sa v dňoch 18. a 19. apríla 2012 za účasti hlavných funkcionárov veliteľstva pozemných síl, ako aj cvičiacej zložky uskutočňuje KŠN, ktoré osobne otvoril veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Ján Salaganič.
Veliteľ pozemných síl vo svojom úvodnom slove zdôraznil, že KŠN považuje za jedno z najdôležitejších zamestnaní pre prípravu veliteľov a štábov pozemných síl v tomto výcvikovom roku, ktorého cieľom je precvičiť a preveriť štáb 2. mechanizovanej brigády v ich spôsobilostiach.
Úlohou účastníkov je spracovanie čiastkových plánov riadiaceho nácviku a jeho pomocníkov, ako aj kontrola samotnej rozohry správ a dopracovanie operačných a riadiacich dokumentov cvičenia.


Záverečné prípravy na komplexný štábny nácvikZáverečné prípravy na komplexný štábny nácvikZáverečné prípravy na komplexný štábny nácvikZáverečné prípravy na komplexný štábny nácvik

Autor: sekretariát VePS OS SR , Foto: sekretariát VePS OS SR - Dátum: 18.04.2012
Čítanosť: 9892
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share