Preskocit navigáciu

Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu FORT PRIBINA 2012


Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu FORT PRIBINA 2012
V stredu 25. apríla 2012 sa na veliteľstve 1. mechanizovanej brigády (1.mb) uskutočnila hlavná plánovacia konferencia (HPK) k cvičeniu FORT PRIBINA 2012. Zamestnania sa zúčastnili zástupcovia všetkých súčasti cvičiacich, veliteľstva a štábu 1.mb, príslušníci odboru simulačných technológii ÚŠZV Lešť a príslušníci previerkového tímu CREVAL (Combat Readiness Evaluation - Hodnotenie bojovej pripravenosti).
 Účastníkov konferencie privítal zástupca veliteľa 1.mb plukovník Zoltán IBOŠ, ktorý prítomných oboznámil s programom, cieľmi a zámerom HPK.
            Cieľom konferencie bolo objasnenie, spresnenie a dopracovanie hlavných dokumentov a plánov pre cvičenie ako je plán vykonania, plán spojenia, plán prípravy opozičných jednotiek (OPFOR), plán rozohry a zámer vykonania bojových strelieb. Cvičenie FORT PRIBINA 2012 je naplnením jednej z priorít náčelníka Generálneho štábu OS SR na rok 2012 a je súčasťou prípravy jednotiek OS SR na plnenie úloh vyplývajúcich z medzinárodných záväzkov.
Cvičenie vyvrcholí v mesiaci jún 2012 veliteľsko - štábnym cvičením s čiastočným vyvedením vojsk (VŠC s ČVV) 12. mechanizovaného práporu Nitra, v rámci ktorého budú vykonané bojové streľby mechanizovaných rôt. Pred samotným vykonaním VŠC s ČVV bude vykonané taktické cvičenie deklarovaných síl pre NRF-2013.  
Záverom plukovník IBOŠ spresnil úlohy do nasledujúceho obdobia a stanovil termín záverečnej plánovacej konferencie.

Hlavná plánovacia konferenciaHlavná plánovacia konferenciaHlavná plánovacia konferenciaHlavná plánovacia konferencia

Autor: kpt.Ing. Michal KOŠINA - Dátum: 25.04.2012
Čítanosť: 10122
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share