Preskocit navigáciu

Generálporučík Vojtek v podriadených útvaroch pozemných síl


Generálporučík Vojtek v podriadených útvaroch pozemných síl

Dvojdňová návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Vojteka v podriadených útvaroch pozemných síl dnes pokračovala v posádke Michalovce.

Generálporučík Vojtek v sprievode veliteľa pozemných síl generálmajora Jána Salaganiča a veliteľa 2.mechanizovanej brigády plukovníka gšt. Karola Navrátila vo štvrtok 16. mája 2012 navštívil 21.zmiešaný mechanizovaný prápor v Trebišove, 22.mechanizovaný prápor a  samohybný delostrelecký oddiel v Michalovciach a taktiež  rotu ISTAR. Na jednotlivých útvaroch sa náčelník generálneho štábu oboznámil s hlavnými úlohami, štruktúrami a poslaním útvarov a zároveň si prezrel parky techniky, materiál a priestory.
Generálporučík Vojtek zároveň zdôraznil nutnosť, aby všetci premýšľali nad tým ako úlohy splniť čo najefektívnejšie, taktiež pripomenul, že sa pripravuje zmena zákona č. 346/2005, ktorá by mala zásadne reagovať na nedostatky, ktoré sa počas siedmich rokov aplikácie zákona prejavili, ale hovoril aj o ďalších aktuálnych témach. Na záver svojho vystúpenia povedal: "Som veľmi rád, že máme takých profesionálnych vojakov a vojačky ako máme. Presvedčili ma aj v Prešove, aj v Trebišove aj pri iných návštevách, že máme vojakov ktorí chcú slúžiť, aj v súčasných zložitých podmienkach ktoré tu máme, pracovať a podávať vynikajúci výkon, uvedomujú si o čom služba je a uvedomujú si vážnosť úlohy obrany a ochrany Slovenskej republiky a podpore demokratizačných procesov vo svete."

 


Návšteva NGŠ OS SR v 22. mechanizovanom práporeNávšteva NGŠ OS SR v 22. mechanizovanom práporeNávšteva NGŠ OS SR v 22. mechanizovanom práporeNávšteva NGŠ OS SR v 22. mechanizovanom práporeGenerálporučík Vojtek u podriadených útvarov pozemných síl Generálporučík Vojtek u podriadených útvarov pozemných síl Generálporučík Vojtek u podriadených útvarov pozemných síl Generálporučík Vojtek u podriadených útvarov pozemných síl Generálporučík Vojtek u podriadených útvarov pozemných síl Generálporučík Vojtek u podriadených útvarov pozemných síl Generálporučík Vojtek u podriadených útvarov pozemných síl Generálporučík Vojtek u podriadených útvarov pozemných síl

Autor: kpt. Lenka Bušová, npor. Michal Vajda , Foto: npor. Michal Vajda, npor. Rastislav Kentoš - Dátum: 16.05.2012
Čítanosť: 11353
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share