Preskocit navigáciu

Udržiavací výcvik strážnej jednotky tesne pred nasadením


Udržiavací výcvik strážnej jednotky tesne pred nasadením

Júnový termín nasadenia strážnej jednotky KAF sa neúprosne blíži,  a s ním sa kráti aj jej príprava na toto nasadenie. Práve dnes ukončili jej poslednú fázu vo vojenskom výcvikovom priestore Valaškovce, kde za posledných päť dní (14.-18.5) prebiehal udržiavací výcvik strážnej jednotky KAF a NSE.
Presne 88 vojakov strážnej jednotky a národného podporného prvku pod velením majora Makaya si počas posledných piatich dní precvičilo už zvládnuté plánovanie a vykonávanie konvojov vlastných jednotiek a absolvovali streľby z granátometu AGS-17, ostreľovacej pušky AW-50, guľometu UGL vz.59 a ďalších ručných zbraní, ktoré budú v Afganistane využívať. Okrem praktického výcviku, jeden deň vyplnili aj teoretické prednášky venované kultúrnym rozdielom medzi krajinou nasadenia  Afganistanom a Slovenskom, zamerané na elimináciu kultúrnych nedorozumení.
Cvičiace jednotky úlohy udržiavacieho výcviku splnili bez menších problémov a v streľbe z ručných zbraní dosiahli výborné hodnotenie.
Vojenská rozlúčka so strážnou jednotkou a jej prepodriadenie pod Centrum riadenia operácií generálneho štábu OS SR, ktoré bude pol roka dohliadať na ich činnosť v Afganistane, sa uskutoční 1. júna 2012 v priestoroch Sokolovských kasárni v Prešove za prítomnosti významných predstaviteľov Ozbrojených síl, miestnej samosprávy mesta Prešov a najbližších príbuzných pripravovanej jednotky.
 


Udržiavací výcvik strážnej jednotky tesne pred nasadenímUdržiavací výcvik strážnej jednotky tesne pred nasadenímUdržiavací výcvik strážnej jednotky tesne pred nasadenímUdržiavací výcvik strážnej jednotky tesne pred nasadením

Autor: npor. Téglašiová , Foto: psr 2.mb - Dátum: 18.05.2012
Čítanosť: 9219
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share