Preskocit navigáciu

Prevzatie velenia u 1. mechanizovanej brigády


Prevzatie velenia u 1. mechanizovanej brigády
Dňa 8. júna 2012 sa na pôde veliteľstva a štábu 1. mechanizovanej brigády (1.mb) uskutočnilo odovzdanie a prevzatie velenia 1.mb. Veliteľ 1.mb plukovník gšt. Ján BUJŇÁK oficiálne prevzal velenie 1.mb na slávnostnom akte, ktorý sa uskutočnil na posádkovom klube Jaselských kasární v Topoľčanoch. Na slávnostnom ceremoniále bol prítomný zástupca veliteľa Pozemných síl OS SR brigádny generál Ondřej NOVOSAD, ktorý vo svojom príhovore zdôraznil, že 1.mb plnila množstvo náročných úloh, ktoré splnila na požadovanej úrovni a v ďalšom zaželal veľa úspechov novému veliteľovi 1.mb a všetkým príslušníkom brigády pri plnení stanovených cieľov.
V ďalšom nasledoval symbolický akt prevzatia velenia, kedy plukovník BUJŇÁK prevzatím štátnej vlajky od brigádneho generála  Ondřeja NOVOSADA symbolicky prevzal aj velenie nad 1.mb.  Následne v príhovore plukovník gšt. BUJŇÁK zdôraznil, že s jeho príchodom na funkciu veliteľa 1.mb boli menovaní do funkcii mechanizovaných práporov 1.mb aj noví velitelia. U 11.mpr podplukovník FUNTAĽ, u 12.mpr podplukovník ACSAI a u 13.mpr podplukovník BAGAČKA. Plukovník gšt. BUJŇÁK v ďalšom predstavil svoje priority a hlavné úlohy, ktoré si stanovil dosiahnuť ako veliteľ 1. mechanizovanej brigády.
Po ukončení slávnostného aktu nasledoval brífing pre brigádneho generála Ondřeja NOVOSADA, kde veliteľ 1.mb prezentoval problémy v personálnej oblasti, výcviku vojsk a logistiky.  

Prevzatie velenia u 1.mbPrevzatie velenia u 1.mbPrevzatie velenia u 1.mb

Autor: kpt.Ing. Michal KOŠINA , Foto: nrtm. Richard HUSÁR - Dátum: 08.06.2012
Čítanosť: 10922
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share