Preskocit navigáciu

Zúčastnili sme sa 6.medzinárodnej konferencie poddôstojníkov v Záhrebe


Zúčastnili sme sa 6.medzinárodnej konferencie poddôstojníkov v Záhrebe

V dňoch 4-7. júna 2012 sa v chorvátskom Záhrebe uskutočnila  v poradí už 6. medzinárodná konferencia príslušníkov poddôstojníckych zborov európskych armád. Konferencie sa zúčastnili poddôstojníci  viac ako 40 európskych krajín  a tiež armád Spojených štátov amerických, Kanady a Afganistanu.
  Ozbrojené sily slovenskej republiky  na nej reprezentoval štábny nadrotmajster Miroslav Ferenc, veliaci poddôstojník  2. mechanizovanej brigády v Prešove.
 Hlavným cieľom konferencie bolo podeliť sa o skúsenosti z prípravy, vzdelávania a výziev pri vedení výcviku poddôstojníckeho zboru a tak zdieľať skúseností ostatných koaličných spojencov.
  Stretnutie tiež malo povzbudiť rozvoj profesionálnych vzťahov zúčastnených armád medzi poddôstojníckymi zbormi a podporiť plánovanie spoločných medzinárodných cvičení. Mnohý zúčastnení ocenili  informácie  o výcviku ostatných krajín do operácie ISAF Afganistan, keďže 93 percent koaličných síl pôsobiacich v Afganistane je práve z Európy. Tieto informácie  im doma napomôžu zefektívniť výcvik jednotiek na domácom poli a tiež im vytvoriť obraz o fungovaní a prioritách europskych armád.

Ďalšie zdroje:

http://www.morh.hr/en/news-press-releases-annoucments/news/zapocela-6.-konferencija-prvih-docasnika-kopnenih-vojski-europe.html

http://www.eur.army.mil/news/2012/features/06082012-ncocea-wrap-up-n-croatia.htm


6.medzinárodná konferencia poddôstojníkov v Záhrebe6.medzinárodná konferencia poddôstojníkov v Záhrebe6.medzinárodná konferencia poddôstojníkov v Záhrebe6.medzinárodná konferencia poddôstojníkov v Záhrebe

Autor: npor. Téglašiová - 2.mb , Foto: USAEUR - Dátum: 07.06.2012
Čítanosť: 10212
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share