Preskocit navigáciu

Po práci zaslúžený relax


Po práci zaslúžený relax

   Včera 28. júna 2012 sa v priestore posádkového cvičiska Poruba pod Vihorlatom uskutočnila zdokonaľovacia príprava veliteľstva a štábu 2.mechanizovanej brigády.
Prípravu i samotné vykonanie zamestnania malo tento krát na starosti oddelenie G-2 pod velením majora Ševčíka, pre  ktorého je tento výcvik so štábom brigády posledným u 2. mechanizovanej brigády.
   V rámci zdokonaľovacej prípravy si 22 príslušníkov veliteľstva a štábu brigády zdokonaľovalo svoje spôsobilosti vojaka v streľbe z ostreľovacej pušky, ľahkého guľometu a z guľometu bojového vozidla pechoty BVP-1. Streleckej príprave predchádzali cviky so zbraňou tzv. weaponhandling a zdravotnícka príprava, ktorá je kvôli svojej všeobecnej dôležitosti do výcviku zaradzovaná vždy. Nechýbala ani spojovacia príprava, kde sa preverovali schopnosti štábu nadviazať a viesť spojenie v anglickom jazyku.
    Výcvik vojaka je jeho prvoradou pracovnou náplňou, pred jeho nasadením či už do medzinárodnej operácie alebo v domácom prostredí, nehľadiac na podmienky, by sa mal vykonávať sústavne v časových cykloch. Netreba však  zabúdať aj na psychohygienu, ktorá v povolaní profesionálneho vojaka hrá nie zanedbateľnú úlohu, aby sa tak docielilo efektívneho výsledku pri vykonávaní tohto povolania bez následkov deformácie jeho osobnosti.
    Aj včera po plnohodnotne zvládnutom výcviku sa mal štáb na čo tešiť. V rámci športového dňa veliteľa brigády plukovníka gšt. Navrátila si zúčastnení mohli vybrať z niekoľkých športovo relaxačných aktivít a stráviť tak nádherný slnečný piatkový deň v malebnom prostredí Zemplínskej Šíravy. Mnoho zúčastnených sa zapojilo do turnaja v stolnom tenise a tí, ktorí radšej trávia čas v prírode nepohrdli turistickým pochodom do chránenej krajinnej oblasti Východných Karpát k jazeru Morské oko. Pre tých, ktorí uprednostnili nerušený pobyt na slniečku pred fyzickými aktivitami bol pripravený šachový turnaj, kde si zúčastnení overili svoje logické myslenie.
     Ani sme sa nenazdali a príjemne strávený deň sa chýlil ku koncu. Podplukovník Ivan, náčelník G-3, ktorý organizačne zabezpečoval športový deň, poďakoval všetkým za účasť a oficiálne ukončil zamestnanie.


Po práci zaslúžený relaxPo práci zaslúžený relaxPo práci zaslúžený relaxPo práci zaslúžený relax

Autor: npor. Téglašiová - 2.mb , Foto: npor. Demjanovič 2.mb - Dátum: 28.06.2012
Čítanosť: 9671
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share