Preskocit navigáciu

Začala príprava 22. mechanizovanej práporovej skupiny


Začala príprava 22. mechanizovanej práporovej skupiny

     Pozemné sily OS SR v súlade s Nariadením NGŠ OS SR o rozdelení zodpovednosti za plnenie schválených Cieľov síl 2008 prijali úlohu pripraviť mechanizovanú práporovú skupinu - CS L 0035, čo vyplýva zo záväzkov SR voči NATO. Jadrom práporovej skupiny, ktorá bude tvoriť zálohu nasaditeľných síl NATO počas roka 2014, bude michalovský 22. mechanizovaný prápor, kde práve v týchto dňoch začala prvá časť národnej prípravy. 
     Hlavnou úlohou tejto fázy bude úspešne ukončiť výcvik etapy družstva a jazykovú prípravu kľúčového personálu. V súlade s operačným plánom bude výcvik družstiev ukončený kontrolou zladenosti a bojovými streľbami na výcvikových zariadeniach posádky ešte v tomto výcvikovom roku.
     V ďalšej časti národnej prípravy, v prvej polovici roka 2013, jednotky absolvujú intenzívny výcvik v etapách čaty a roty, ktorý bude bude ukončený rotnými taktickými cvičeniami s bojovou streľbou vo VP VO Lešť. Certifikácia 22. mechanizovanej práporovej skupiny je plánovaná na druhý polrok 2013 a pre Michalovčanov nebude premiérová; prípravu do práporovej skupiny už absolvovali v rokoch 2008 až 2009.
    



Autor: npor. Michal Vajda , Foto: ilustračné foto - certifikácia 22.mprsk v roku 2009 - Dátum: 13.07.2012
Čítanosť: 8677
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share