Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Zamerané na rodinu.


Zamerané na rodinu.

Sobotňajší deň 1.9.2012 má pre nás niekoľko významov. Pripomíname si 20. výročie prijatia ústavy SR a pre školopovinných je to začiatok školského roku. Pre nás v prápore logistickej podpory Prešov dúfame, že je to aj začiatok novej, nádhernej tradície.

V tento deň sa profesionálni vojaci so svojimi rodinami stretli na strelnici a cvičisku Ruská Nová Ves, aby spolu strávili niekoľko hodín pri smiechu, zábave a priateľskom posedení. Aj keď pri príchode pohľady a úsmevy boli ešte nesmelé, veľmi rýchlo sa to zmenilo. Dopomohlo tomu aj predstavenie rodín mladšími členmi. Tak sme sa čo to dozvedeli o našich vojakoch a ich rodinách. Pokračovali sme rozdelení do skupín v súťažení. Pripravená bola vedomostná disciplína pod dohľadom Nataši Dujavovej. Ak sa niekedy pýtate, čo to z našich detí rastie, potom zo skúsenosti v tejto disciplíne musíme potvrdiť, že to budú riadni mudrci. Nemenej náročnou disciplínou bol slalom s lyžicou plnou vody. A asi najviac smiechu bolo počuť zo stanovišťa vodného volejbalu. Zvláštne je, prečo najmokrejšia skončila Gabika Tőrőková, ktorá na túto súťažnú disciplínu dozerala. Aby sme rodičom nezostali nič dlžní, museli tiež ukázať svoje schopnosti. Ich úlohou bolo bez pomoci rúk čo najrýchlejšie dostať do úst cukrík na niti a odmenou pre nich bol nádherný bozk. Detičky sme tiež potrápili. Ako dobre poznajú svojich rodičov? So šatkou zaviazanou cez oči, len hmatom, museli spoznať tú svoju maminu či tatina.

Po týchto súťažných disciplínach sa nám dostalo vynikajúcej odmeny v podobe gulášika, ktorý nám pripravili Jaroslav Kačala a Martin Ferenc. Pre takto napapaných začal voľnejší program, ktorý niektorí využili na rybačku, iný na streľbu zo vzduchovky či futbal.   V poobedňajších hodinách sa rozložil ohník a rodinky mohli opekať. Pri ohníku si posedeli do podvečerných hodín.

        Z môjho pohľadu to bol nádherný čas venovaný rodine. A tak Vás už dnes pozývam na ďalšie stretnutie plné radosti, smiechu, spoznávania a dobrého jedla.


Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.Zamerané na rodinu.

Autor: por. Vlasta KOVAĽOVÁ , Foto: por. Vlasta KOVAĽOVÁ, Štefan KOVAĽ - Dátum: 03.09.2012
Čítanosť: 10418
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share