Preskocit navigáciu

Návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHL


Návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHL
Výcvikové, analytické a zásobovacie centrum RCHBO Čereňany (VAaZC), 18. septembra 2012 navštívil  náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík. Peter Vojtek. Cieľom jeho návštevy bola kontrola plnenia jeho nariadenia na zabezpečenie a vykonanie komplexného poľného výcviku s toxickými chemickými látkami (TCHL) vo výcvikovom a testovacom centre RCHBO (VTC).
 
Na základe nariadenia v dňoch 16. až 21. septembra 2012 vykonávajú príslušníci práporu radiačno chemickej a biologickej ochrany (rchbo) PS Rožňava výcvik s reálnymi toxickými chemickými látkami vo VTC RCHBO Zemianske Kostoľany. Cieľom výcviku je praktický nácvik súčinnosti jednotky prrchbo Rožňava v oblasti detekcie a dekontaminácie reálnych toxických chemických látok. Hlavné ťažisko výcviku je položené na rotu rchbo, ktorá sa pripravuje na zaradenie do síl rýchlej reakcie NRF 2014.
 
Ako sa hovorí lepšie je raz vyskúšať na vlastnej koži prácu s reálnymi toxickými chemickými látkami ako hodiny teoretického výkladu na učebni. V duchu tohto hesla si aj generálporučík Peter Vojtek s prítomnými hlavnými funkcionármi - veliteľom práporu rchbo Rožňava podplukovníkom Oliverom Toderiškom a veliteľom výcvikového, analytického a zásobovacieho centra RCHBO Čereňany podplukovníkom Martinom Stankom vyskúšali ochranné protichemické obleky OPCH 02 a pohyb v kontaminovanom prostredí. Získanou skúsenosťou v podmienkach reálnej práce v prostredí kontaminovanom toxickými chemickými látkami si  náčelník generálneho štábu overil vysokú psychickú, ale i fyzickú náročnosť práce chemika v OS SR. V závere svojej krátkej návštevy ocenil náročnú prácu chemikov VAaZC RCHBO Čereňany a príslušníkov práporu rchbo PS Rožňava.

Návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHLNávšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHLNávšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHLNávšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHLNávšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHLNávšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHLNávšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHLNávšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR počas výcviku chemikov s reálnymi TCHL

Autor: mjr. Ing. Igor ŠTEFKO , Foto: Ivan BARTOLEN - Dátum: 20.09.2012
Čítanosť: 14635
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share