Preskocit navigáciu

Mechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom Hohenfelse


Mechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom Hohenfelse

       Po splnení všetkých úloh prípravy bola dňa 11.9.2012 v priestoroch 22. mechanizovaného práporu  (22.mpr) v Michalovciach vykonaná finálna poradová prehliadka 1.mechanizovanej roty 22.mpr pred jej vyvedením do výcvikového priestoru spoločného výcvikového centra (Joint Multinational Readiness Center –JMRC) Hohenfels (Nemecko), z dôvodu účasti na medzinárodnom cvičení „12-08B NATO OMLT24/POMLT8 MRE“.
      Dňa 12. septembra 2012, po viac ako 18 hodinovom presune do priestoru kempu Albertshof JMRC Hohenfels, dorazila aj 1.mechanizovaná rota   22.mpr pod velením kapitána Dušana SKONCA, zložená zo všetkých súčastí 2.mechnizovanej brigády, ktorá bude na cvičení participovať ako Host Nation Security Forces (HNSF).
       Cvičenie mnohonárodnostných vojsk je zamerané na výcvik mentorských tímov vojsk NATO, ktoré budú následne zabezpečovať výcvik afganskej národnej armády (ANA) v operácií ISAF v Afganistane. Práve túto afganskú národnú jednotku bude pri výcviku mentorských tímov imitovať mechanizovaná rota brigády o sile 119 profesionálnych vojakov.
     Jednotky implementované do mnohonárodnostného cvičenia sú práve v prípravnej fáze, ktorá zahŕňa teoretickú a praktickú prípravu vodičov vozidiel HMMVEE, celkovú fyzickú prípravu vojsk na začatie operácie a zoznámenie sa s konkrétnymi požiadavkami vedenia operácie.
       Samotné cvičenie začne 17.septembra 2012. a potrvá do 27.septembra 2012


Mechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom HohenfelseMechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom HohenfelseMechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom HohenfelseMechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom HohenfelseMechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom Hohenfelse 2Mechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom Hohenfelse 2Mechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom Hohenfelse 2Mechanizovaná rota brigády cvičí so silami NATO v nemeckom Hohenfelse 2

Autor: npor. Téglašiová - 2.mb , Foto: šbnrtm. Ferenc - 2.mb - Dátum: 13.09.2012
Čítanosť: 8052
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share