Preskocit navigáciu

V tichu spomíname na našich vojakov


V tichu spomíname na našich vojakov

      2. november je dňom Spomienky zosnulých, kedy si spomíname na našich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Tento deň je pre mnohých smutnou spomienkou na odchod blízkeho človeka z tohto sveta. Aj príslušníci 2.mechanizovanej brigády a ozbrojených zložiek posádky Prešov si dnes na vojenskej časti prešovského cintorína pripomenuli pamiatku na zosnulých vojakov, ktorí zahynuli v novodobých dejinách Ozbrojených síl, ako aj vojakov, ktorí zahynuli počas I. a II. svetovej vojny.
     Pozvanie veliteľa posádky Prešov plukovníka Martina Michalka k účasti na spomienkovom pietnom akte prijal aj prednosta obvodného úradu Prešov Ing. Vladimír Jánošík, predstavitelia spoločnosti, ktorá sa stará o nemecké vojnové hroby pán Bochin a pán Tomko, hlavní predstavitelia vrtuľníkového krídla a hasičského záchranného zboru dislokovaných v posádke Prešov, predstavitelia Klubu generálov a Zväzu vojakov SR ako aj velitelia priamo podriadených zložiek brigády.
      Veliteľ brigády plukovník Michalko vo svojom príhovore vyjadril úprimnú ľútosť nad stratou životov vojakov v novodobých dejinách OS SR a vzdal hold ich pamiatke. 
      Po oficiálnej časti programu sa sprievod odobral k hrobom pplk. Ing. Ľubomíra BALUCHU a npor. Ing. Adriany JOPPOVEJ, ktorí zahynuli počas havárie lietadla AN-24 pri návrate z vojenskej operácie KFOR Kosovo. Spolu s pozostalými rodinnými príslušníkmi si položením vencov a zapálením sviečok uctili pamiatku na svojich bývalých kolegov príslušníci 2. mechanizovanej brigády.


V tichu spomíname na našich vojakovV tichu spomíname na našich vojakovV tichu spomíname na našich vojakovV tichu spomíname na našich vojakovV tichu spomíname na našich vojakov 2aV tichu spomíname na našich vojakov 2aV tichu spomíname na našich vojakov 2aV tichu spomíname na našich vojakov 2aV tichu spomíname na našich vojakov 2V tichu spomíname na našich vojakov 2V tichu spomíname na našich vojakov 2V tichu spomíname na našich vojakov 2V tichu spomíname na našich vojakov 3V tichu spomíname na našich vojakov 3V tichu spomíname na našich vojakov 3V tichu spomíname na našich vojakov 3V tichu spomíname na našich vojakov 4V tichu spomíname na našich vojakov 4

Autor: npor. Téglašiová - 2.mb , Foto: npor. Téglašiová - 2.mb - Dátum: 02.11.2012
Čítanosť: 8478
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share