Preskocit navigáciu

Prieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobrane


Prieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobrane

Príslušníci prieskumnej roty veliteľstva prešovskej brigády sa zúčastnili celoslovenského kombinovaného kurzu školiteľov sebaobrany zásahových jednotiek špeciálnych zásahových skupín v Košiciach v dňoch 18. až 22. februára 2013.

Päťdňový kurz sebaobrany, ktorý sa uskutočnil v športových priestoroch Ústavu pre výkon väzby v Košiciach, sa niesol v duchu prvkov Ju-Jitsu a zmiešaného bojového umenia (MMA – Mixed Martial Arts). Nové prvky v bojových umeniach školil 28 zúčastnených Majster Ju-Jitsu. Toto športovo-vzdelávacie podujatie zorganizovalo Generálne riaditeľstvo Zboru väzenskej a justičnej stráže pre vlastné jednotky využívané pri zásahoch. Keďže príslušníci prieskumnej jednotky sa tejto problematike aktívne venujú, boli na podujatie pozvaní v rámci dobrých partnerských vzťahov s väzenskou a justičnou strážou a náčelníkom oddelenia spravodajstva a elektronického boja prešovskej brigády.

Prínos pre zúčastnených prieskumákov je značný. Obohatili sa o vedomosti a praktické skúsenosti v sebaobrane hlavne z dôvodu odovzdávania skúsenosti ďalším profesionálnym vojakom, keďže väčšina z nich má oprávnenie viesť výuku sebaobrany pre potreby rezortu.


Prieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobranePrieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobranePrieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobranePrieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobranePrieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobrane 2Prieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobrane 2Prieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobrane 2Prieskumná jednotka zdokonalila svoju spôsobilosť v sebaobrane 2

Autor: npor. Téglašiová - 2.mb , Foto: OddSEB 2.mb - Dátum: 25.02.2013
Čítanosť: 9920
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share