Preskocit navigáciu

Ženisti 2. mb sa pripravujú do mechanizovanej práporovej skupiny


Ženisti 2. mb sa pripravujú do mechanizovanej práporovej skupiny

Pripravenosť ženijnej čaty pôsobiť v rámci deklarovanej 22. mechanizovanej práporovej skupiny preveroval 9. – 10. apríla na cvičisku Biela Hora veliteľ ženijnej roty 2. mechanizovanej brigády kapitán Martin Ocilka.

V priestoroch michalovského cvičiska bola ženijná jednotka preverená v rámci Odborne - taktického cvičenia (OTC) na tému: „Ženijná čata pri plnení asistenčných úloh v stabilizačnej operácii v zostave 22.mechanizovanej práporovej skupiny (22.mprsk)“.
  
Cvičenie bolo v plnej miere zamerané na reálne preverenie deklarovaných spôsobilostí ktoré si jednotka počas doposiaľ vykonanej národnej prípravy osvojila. Počas OTC preukázala ženijná čata pod velením poručíka Branislava Žideka plnohodnotné zvládnutie preverovaných oblastí a potvrdila, že je schopná absolvovať aj ďalšie fázy prípravy.

Ženijná čata absolvuje v tomto roku výcvik už hlavne v zostave 22. mprsk. V máji a júli to bude v rámci taktických cvičení mechanizovaných rôt a vyvrcholením bude certifikácia formou previerky podľa štandardov NATO vo výcvikovom priestore Lešť v októbri 2013.


Ženisti 2. mb sa pripravujú do mechanizovanej práporovej skupinyŽenisti 2. mb sa pripravujú do mechanizovanej práporovej skupinyŽenisti 2. mb sa pripravujú do mechanizovanej práporovej skupiny

Autor: kpt. Ing. Martin OCILKA , Foto: npor. Ing. Michal VAJDA - Dátum: 16.04.2013
Čítanosť: 7815
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share