Preskocit navigáciu

Štátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z Afganistanu


Štátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z Afganistanu

Štátny tajomník Ministerstva obrany SR Miloš Koterec spolu s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučíkom Petrom Vojtekom dnes v Rožňave ocenili pamätnými medailami za účasť vo vojenskej operácii 103 vojakov, ktorí sa vrátili po polročnom pôsobení v operácii ISAF v Afganistane.

Zároveň im poďakovali za ich profesionalitu a odbornú pripravenosť, ktorú preukázali pri strážení základne v Kandaháre, najväčšej základne NATO v Afganistane. Podľa štátneho tajomníka mimoriadne významné bolo aj nasadenie špeciálnej jednotky, ktorá cvičila pohotovostný útvar Afganskej polície. „Výsledkom práce boli operácie a zásahy, ktoré pomohli k odhaleniu a zničeniu skladísk zbraní, podomácky vyrobených výbušnín a drog. Veľkým úspechom bolo aj zadržanie niekoľkých podozrivých osôb, medzi ktorými bol aj veliteľ Talibanu,“ pripomenul štátny tajomník.

Slovenská republika nateraz ukončila pôsobenie jednotiek pre špeciálne operácie SOTU. Ako však šéf rezortu obrany pripomenul, ozbrojené sily získali jednu z najcennejších spôsobilostí, ktorú plánujú využiť aj pri ďalšom pôsobení v Afganistane.
„Veľmi ma teší, že vysoké ocenenie vašej práce je pre mňa bežnou záležitosťou pri stretnutiach s našimi partnermi,“ zdôraznil štátny tajomník Koterec.


Štátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z AfganistanuŠtátny tajomník M. Koterec ocenil v Rožňave vojakov, ktorí sa vrátili z Afganistanu

Autor: KOd MOSR , Foto: KOd MOSR - Dátum: 24.04.2013
Čítanosť: 10804
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share