Preskocit navigáciu

Najlepší delostrelec je z Michaloviec


Najlepší delostrelec je z Michaloviec

V priestoroch Simulačného centra Akadémie Ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši sa od 22. do 24. apríla uskutočnil už v poradí tretí ročník súťaže o najlepšieho delostrelca pozemných síl. Organizátor a riaditeľ súťaže veliteľ michalovského samohybného delostreleckého oddielu podplukovník Andrej Staško priznáva, že z dôvodu šetrenia finančných prostriedkov v tomto roku sa súťaž po prvý raz neuskutočňuje vo výcvikovom priestore.

„Na druhej strane podmienky v simulačnom centre boli pre všetkých súťažiacich rovnaké. Nemohli sa sťažovať na rozdielny vietor, či ďalšie vplyvy počasia práve počas ich streľby. Pre všetkých 30 súťažiacich je to nová, prospešná skúsenosť,“ pripomína podplukovník Staško. Cieľom súťaže bolo podľa neho prehĺbiť a upevniť vedomosti v oblasti streľby a riadenia paľby vybraných dôstojníkov a poddôstojníkov delostreleckých odborností z celých pozemných síl. Súťaž pozostávala z dvoch častí: z preskúšania z teoretických vedomostí a plnenia individuálnych palebných úloh.

So všetkými nástrahami súťaže sa nakoniec najlepšie vyrovnal a titul: najlepší delostrelec pozemných síl a putovný pohár získal kapitán Roman Bobaľ z michalovského samohybného delostreleckého oddielu. Na druhom mieste skončil nadporučík Slavomír Pristaš z toho istého útvaru a tretiu priečku obsadil kapitán Ľuboslav Havrilla z rožňavského raketometného oddielu.

Putovný pohár odovzdal víťazovi rektor AOS brigádny generál Boris Ďurkech, za prítomnosti zástupcu veliteľa pozemných síl plukovníka gšt. Karola Navrátila, ktorý vysoko ohodnotil úroveň súťažiacich delostrelcov a vedomosti, ktoré museli preukázať počas súťaže.


Najlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z MichaloviecNajlepší delostrelec je z Michaloviec

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: MO SR - Jozef Žiak, AOS - Alena Haragová - Dátum: 26.04.2013
Čítanosť: 11119
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share