Preskocit navigáciu

Príslušníci topolčianskej brigády v streľbe úspešní


Príslušníci topolčianskej brigády v streľbe úspešní

Celkovo 37 príslušníkov Veliteľstva a štábu (VaŠ) 1. mechanizovanej brigády Topoľčany absolvovalo v stredu dňa 24. apríla komplexný nácvik z bojovej prípravy na posádkovej strelnici Lipovník pod velením náčelníka štábu 1. mb podplukovníka Ľubomíra Podhorca.

Celodenný výcvik prebiehal na štyroch pracoviskách, kde okrem nosnej témy zdokonaliť príslušníkov veliteľstva a štábu v činnosti vo východiskovom postavení,
na palebnej čiare a preveriť ich v streľbe z pištole vzor 82 počas cvičenia 1D a samopalu vzor 58 počas cvičenia 3D,  plnili profesionálni vojaci aj časové normy pri rozkladaní a skladaní zbraní.

Na ostatných pracoviskách, medzi ktorými sa príslušníci VaŠ striedali v určených intervaloch, si utvrdzovali znalosti z taktickej prípravy počas výcviku vo vykonaní zaistenia (zaujatie kruhovej obrany), zo spojovacej prípravy viedli prevádzku v anglickom jazyku, vo Weapon handling bol výcvik zameraný na základy streľby a nechýbal ani výcvik zo zdravotníckej prípravy zo zameraním na prostriedky základnej výbavy jednotlivca.

V rámci hodnotenia strelieb príslušníci topoľčianskej brigády dosiahli výborné výsledky z cvičenia 3D a dobré výsledky z cvičenia 1D.


Príslušníci topolčianskej brigády v streľbe úspešníPríslušníci topolčianskej brigády v streľbe úspešníPríslušníci topolčianskej brigády v streľbe úspešníPríslušníci topolčianskej brigády v streľbe úspešníPríslušníci topolčianskej brigády v streľbe úspešní

Autor: npor. Mgr. Markéta Grácová , Foto: npor. Mgr. Markéta Grácová - Dátum: 26.04.2013
Čítanosť: 8993
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share