Preskocit navigáciu

Hlavná plánovacia konferencia k pripravovanému cvičeniu SLOVAK ENDEAVOR 2013


Hlavná plánovacia konferencia k pripravovanému cvičeniu SLOVAK ENDEAVOR 2013

Hlavná plánovacia konferencia k pripravovanému cvičeniu SLOVAK ENDEAVOR 2013 (SE13)  sa konala v dňoch 28. a 29. mája v priestoroch Jaselských kasární v Topoľčanoch.

Konferenciu riadil veliteľ  1. mechanizovanej brigády (1.mb) plukovník gšt. Ján Bujňák za prítomnosti funkcionárov zo všetkých veliteľstiev OS SR, ako aj príslušníkov veliteľstva a štábu 1. mb Topoľčany a cvičiaceho levického 13. mechanizovaného práporu (13.mpr).

Zámerom cvičenia „SLOVAK ENDEAVOR 2013“, ktoré sa uskutoční v septembri 2013, je po prvý krát v histórii OS SR precvičiť prípravu a vykonanie cvičenia s použitím nástroja JEMM (Joint Exercise Management Module) a štábom 13. mpr bez vyvedeného vojska plánovať a plniť úlohy v rámci stabilizačnej operácie. Štáb bude precvičovaný vo vedení operácie v zostave medzinárodnej brigády a v schopnosti prijímať a udržiavať opatrenia pre ochranu vlastných síl. S využitím prostriedkov C2SYS bude štáb manažovať tok informácií medzi jednotlivými stupňami velenia a riadenia s udržaním situačného prehľadu o bojisku.

V závere veliteľ Topoľčianskej brigády poďakoval všetkým účastníkom za doposiaľ splnené úlohy a za profesionálny prístup. Do ďalšieho obdobia poprial všetkým, aby s odhodlaním a aktívnym nasadením pokračovali v plnení úloh a dosiahli stanovené ciele vyplývajúce z cvičenia.  



Autor: npor. Mgr. Markéta Grácová , Foto: npor. Mgr. Markéta Grácová - Dátum: 30.05.2013
Čítanosť: 6897
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share