Preskocit navigáciu

Podpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdravia


Podpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdravia

Príslušníci topoľčianskej brigády dňa 24. júna podporili Základnú školu v obci Kovarce počas cvičenia na ochranu života a zdravia, na ktorom sa zúčastnilo takmer 170 žiakov prvého a druhého stupňa.

Cieľom aktitity v spolupráci so záchranými a silovými zložkami bolo integrovať spôsobilosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, tiež pri pobyte a pohybe v prírode, ktoré môžu vzniknúť vplyvom nepredvídaných skutočností ohrozujúcich človeka a jeho okolie. Úlohou príslušníkov brigády bolo poukázať aj na dôležitosť základných znalostí topografie, kedy počas praktickych ukážok mali možnosť žiaci pripraviť plastický stôl z prírodného materiálu, bolo im vysvetlené ako sa orientovať v teréne pomocou buzoly, GPS a slnka. Následne vojaci deťom poskytli informácie z výcviku formou terénneho reliéfu, orofotomapy a kódovaných máp využívaných v Ozbrojených silách SR.

Cieľom spoločnosti, v ktorej žijeme,  je pripraviť každého jednotlivca bez rozdielu veku, na život v prostredí, v ktorom sa nachádza. Nevyhnutným predpokladom k tomu je neustále poznávanie prostredia prostredníctvom pohybu a pobytu v prírode.

Aj tí najmenší učastníci si vďaka topoľčianskym vojakom osvojili vedomosti a zručnosti v sebaochrane a poskytovaní pomoci iným v prípade ohrozenia zdravia a života.


Podpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdraviaPodpora topoľčianskej brigády počas cvičenia na ochranu života a zdravia

Autor: npor. Mgr. Markéta Grácová , Foto: npor. Mgr. Markéta Grácová - Dátum: 26.06.2013
Čítanosť: 7054
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share