Preskocit navigáciu

Nácvik aktivácie ALTHEA v Nitre


Nácvik aktivácie ALTHEA v Nitre  

Záložná jednotka pre operáciu ALTHEA v Bosne a Hercegovine, zložená z príslušníkov 12. mechanizovaného práporu nacvičovala v dňoch 1. a 2. júla aktiváciu na nasadenie.

Nácvik uvedenia do pohotovosti jednotiek deklarovaných do zálohy IRR (Intermediate Regional Reserve) EUFOR ALTHEA začal telefonickým vyrozumením celej jednotky. Nasledoval spoločný nástup, kde komisia veliteľa Pozemných síl pod vedením náčelníka štábu Veliteľstva Pozemných síl plukovníka Vladimíra Kubáňa skontrolovala, či všetci zaradení vojaci nastúpili k aktivácii.

„Táto kontrola je poslednou pred vašim reálnym nasadením v Bosne a Hercegovine. Aj keď bude jednotka vyslaná do priestoru operácie v Bosne a Hercegovine len z dôvodu cvičenia OPREH 2 (Operational Rehearsal), netreba nič podceniť a dôkladne sa pripraviť na všetky možné problémy,“ vysvetlil plukovník Kubáň počas spoločného nástupu.

V ďalšom dni  komisia prekontrolovala vystrojenie profesionálnych vojakov a v neposlednom rade pripravenosť techniky, zloženie vozidiel v kolónach, pripravenosť vodičov, povinnú výbavu vozidiel, naplánované trasy presunu a označenie vozidiel.

Na záver uvádzania do pohotovosti predložil veliteľ roty IRR kapitán Peter Melník komisii stav pripravenosti jednotky na nasadenie formou krátkeho brífingu. Zhodnotil, že jednotka je pripravená k vyslaniu mimo územia Slovenskej republiky pre plnenie úloh záložnej jednotky v Bosne a Hercegovine.


Nácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v NitreNácvik aktivácie ALTHEA v Nitre

Autor: npor. Ing. Peter Poldruhák , Foto: npor. Ing. Peter Poldruhák - Dátum: 02.07.2013
Čítanosť: 7937
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share