Preskocit navigáciu

Príslušníci novembrovej rotácie ISAF pripravení na nasadenie


Príslušníci novembrovej rotácie ISAF pripravení na nasadenie

V priestoroch Posádkového cvičiska Veľké Ozorovce boli komisiou veliteľa pozemných síl v dňoch od 2. až 5. septembra, v rámci taktického cvičenia s bojovou streľbou, preverení príslušníci novembrovej rotácie slovenského kontingentu ISAF.

Úlohou komisie, ktorú viedol náčelník štábu 2. mechanizovanej brigády podplukovník Ján Stavrovský, bolo preveriť stanovené spôsobilosti príslušníkov národného podporného prvku, ďalej príslušníkov, ktorí budú zaradení do štruktúr veliteľstva ISAF a príslušníkov strážnej jednotky KAF.
Teoretické vedomosti a praktické zručnosti pravidiel streľby z pridelených zbraní boli preverené počas strelieb so systémom MILES 2000.
Príslušníci, pripravujúci sa na nasadenie do operácie ISAF počas intenzívneho výcviku ukázali, že sú schopní a pripravení plniť stanovené úlohy, ktorým budú čeliť v náročnom prostredí Afganistanu. Poniektorí z nich idú do Afganistanu nie po prvý raz.

„Hodnotenie spôsobilostí stanovených pre prípravu a nasadenie príslušníkov NSE, HQ ISAF a strážnej jednotky KAF na plnenie úloh mimo územia SR pre operáciu ISAF  Afganistan,  rotácia November 2013 je vykonané, príslušníci NSE, HQ ISAF a strážnej jednotky KAF sú pripravení plniť úlohy vo vojenskej operácii ISAF Afganistan v rozsahu stanovených spôsobilostí,“ skonštatoval na záver predseda komisie podplukovník Ján Stavrovský so svojim tímom.

Je treba ale dodať, že stopercentne našich vojakov preverí reálne nasadenie. Zo strany zodpovedných za prípravu na nasadenie boli vytvárané čo najoptimálnejšie časové, priestorové a technické možností prípravy na nasadenie vo vojenskej operácii ISAF.


Príslušníci novembrovej rotácie ISAF pripravení na nasadeniePríslušníci novembrovej rotácie ISAF pripravení na nasadeniePríslušníci novembrovej rotácie ISAF pripravení na nasadeniePríslušníci novembrovej rotácie ISAF pripravení na nasadeniePríslušníci novembrovej rotácie ISAF pripravení na nasadeniePríslušníci novembrovej rotácie ISAF pripravení na nasadeniePríslušníci novembrovej rotácie ISAF pripravení na nasadenie

Autor: mjr. Jozef Michalov - Dátum: 06.09.2013
Čítanosť: 6808
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share