Preskocit navigáciu

„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej


„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej
V piatok dopoludnia 6. septembra 2013 sa na ihrisku ZŠ Prostějovskej v Prešove uskutočnilo cvičenie pod názvom „Ochrana života a zdravia“, na príprave ktorej sa významne podieľali aj príslušníci prieskumnej roty 2. mechanizovanej brigády. Tí, už po niekoľkýkrát, prijali pozvanie riaditeľa tejto školy, pána doktora Mariána Molčana. Prípravu riadil veliteľ tejto jednotky 2.mb kapitán Marián Brinček a samotná realizácia pokračovala pod velením nadrotmajstra Jozefa Prochyru.
            Takmer 450 žiakov spomínanej bezbariérovej inštitúcie, ktorú navštevujú aj telesne postihnuté deti, prežilo prvé školské hodiny venované tomuto cvičeniu zaujímavo, keďže im vojaci prešovskej prieskumnej jednotky pripravili obľúbené pracoviská. Tieto pracoviská najmenšie deti i starších žiakov zamestnali počas celého dopoludnia.
Príslušníci 2.mb pripravili pre školákov stanovištia, na ktorých deti získali veľa užitočných informácií z rôznych oblastí, ktoré sa im môžu zísť aj v bežnom živote. Začalo sa dynamicky, ukážkami boja z blízka a z taktickej prípravy. Počas ďalšej zastávky si malí aj veľkí zvedavci mohli prezrieť, ako sa používajú prostriedky individuálnej ochrany jednotlivca v prípade radiačného, chemického, alebo biologického ohrozenia. A určite pútavá pre ne bola aj časť maskovanie ostreľovačov, kde mali možnosť prezrieť si rôzne spôsoby využitia skrýš v prírode.
Počas statickej ukážky ručných zbraní a výstroje profesionálnych vojakov bola prezentovaná výstroj a výzbroj používaná v OS SR, čo všetkým prítomným výrazne spestrilo tento deň.
 
 Ako svedčia aj naše fotografie, deťúrencom sa takto príjemne strávený čas veľmi páčil a spokojnosť vyjadrila taktiež zástupkyňa riaditeľa školy, ktorá sa na záver poďakovala všetkým účastníkom za plnohodnotné praktické prevedenie tejto oblasti vzdelávania.

„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej„Prieskumáci“ z 2.mechanizovanej brigády opäť na ZŠ Prostějovskej

Autor: npor. ČINČÁROVÁ - 2.mb , Foto: npor. ČINČÁROVÁ - 2.mb - Dátum: 06.09.2013
Čítanosť: 7248
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share