Preskocit navigáciu

Rokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom Mikuláši


Rokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom Mikuláši

V rámci cvičenia Blonde Avalanche 2013, ktoré v týchto dňoch prebieha na Slovensku, sa uskutočňuje aj niekoľkodňové pracovné stretnutie Riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom Mikuláši.

Členov riadiacej skupiny, ktorými sú náčelníci generálnych štábov ozbrojených síl Maďarska, Rumunska, Slovenskej republiky a Ukrajiny, v utorok 10. septembra v priestoroch Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika privítal prvý zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Miroslav Kocian.

Riadiaca skupina projektu na svojom výročnom zasadaní prejednala otázku možného rozšírenia zmluvného územia projektu. Riadiaca skupina sa zhodla v tom, že zmluvné územie doterajšieho projektu by mohlo byť v budúcnosti rozšírené o povodie rieky Dunaj, ktorá preteká cez krajiny participujúce na projekte TISA. V ďalšom kroku budú jednotlivé krajiny vyvíjať snahu o získanie politickej podpory na toto rozšírenie. Generáli sa jedohlasne zhodli aj na potrebe udržiavať politiku otvorených dverí, aby sa krajiny, ktoré majú záujem o spoluprácu na projekte, mohli pripojiť. Na podporu tejto politiky riadiaca skupina súhlasila, že na výročné cvičenia Blonde Avalanche budú pozývané krajiny z regiónu ako pozorovatelia. Členovia riadiacej skupiny spečatili závery z rokovania podpisom spoločného protokolu.

Ďalší deň v rámci pracovného programu generáli navštívili aj cvičiacich, ktorí plnia rozohrávané úlohy s využitím simulačných technológií na počítačoch v priestoroch Simulačného centra akadémie. Hlasové a dátové spojenie medzi cvičiacimi v Akadémii ozbrojených síl a cvičiacimi na sereďskom cvičisku Váh zabezpečuje ZaMKIS Ružomberok. V sprievode rektora akadémie brigádneho generála Borisa Ďurkecha členovia riadiacej skupiny navštívili medzinárodný kurz pre štábnych dôstojníkov ISOC (International Staff Officers´ Course), ktorý na akadémii práve prebieha.


Rokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom MikulášiRokovanie riadiacej skupiny projektu TISA v Liptovskom Mikuláši

Autor: KaNGŠ , Foto: AOS - A. Haragová, D. Spilá - Dátum: 11.09.2013
Čítanosť: 5970
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share