Preskocit navigáciu

Slovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na Ontáriu


Slovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na Ontáriu

Medzinárodné veliteľsko-štábne cvičenie mnohonárodného ženijného práporu TISA Blonde Avalanche 2013, za účasti vojakov z Maďarska, Rumunska, Ukrajiny a Slovenska pokračuje na vodnom cvičisku Váh v Seredi a na vodnej ploche Ontário.

Práve na nej sa ukázala silná stránka práporu TISA, ktorou je výborná spolupráca medzi vojakmi jednotlivých ozbrojených síl. Príslušníci technickej roty z Debrecína pod vedením veliteľa čaty poručíka Tamása Gardu pomáhali prepravovať v rámci evakuácie osoby cez vodnú plochu. Ich slovenskí kolegovia zo seredského ženijného práporu, z roty kapitána Rastislava Duboveckého vybudovali prievozové prepravisko a prepravovali z evakuovanej oblasti aj materiál a techniku. Potápači prieskumného potápačského družstva pod velením rotného Michala Ščepka uskutočnili záchrana topiaceho i vytiahnutie zatopeného motorového vozidla.

Pri stavbe dreveného mostu slovenským vojakom pomáhali aj ich ukrajinskí kolegovia. Ďalší ukrajinskí vojaci zo ženijného práporu vo Vinogradove podľa zástupcu jeho veliteľa majora Alexandra Bajdaka asistovali pri spracovaní dreva a rezaní drevených prvkov. Príslušníci hasičského a záchranného zboru z Galanty stavali nornú stenu, aby znemožnili znečisteniu vodnej plochy. Slovenské ozbrojené sily predstavili svoje možnosti pri budovaní evakuačných táborov, ale aj premostení rôznymi typmi mostných konštrukcií.

Podľa zástupcu veliteľa pozemných síl OS SR plukovníka Karola Navrátila cvičiaci vojaci mnohonárodného ženijného práporu TISA ukázali, že sú schopní v prípade potreby účinne zasiahnuť pri poskytovaní pomoci obyvateľstvu v oblastiach zasiahnutých živelnou katastrofou.


Slovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na OntáriuSlovensko – Maďarsko- Ukrajinská spolupráca na Ontáriu

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: autor - Dátum: 11.09.2013
Čítanosť: 6598
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share