Preskocit navigáciu

Najlepším poddôstojníkom brigády je rotmajster Vlčko, z mužstva desiatnik Baboš


Najlepším poddôstojníkom brigády je rotmajster Vlčko, z mužstva desiatnik Baboš

     Tradičný výber najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstvo a poddôstojníci topoľčianskej 1. mechanizovanej brigády sa konal 23. októbra v priestoroch topoľčianskej brigády.

     Päťčlenná komisia, ktorú stanovil veliteľ brigády plukovník gšt. Ján Bujňák, pod vedením veliaceho poddôstojníka štábneho nadrotmajstra Mariána Popiela mala neľahkú úlohu pri nominácii deviatich profesionálov vybrať najlepšieho v každej kategórii.

     Služobné hodnotenie, výborné hodnotenie z preskúšania pohybovej výkonnosti a výborné výsledky zo streleckej prípravy sú len základnými kritériami pre výber, ktoré sú ďalej rozšírené doplnkovými kritériami, zužujúcimi možnosti postupu do ďalšieho kola výberu.

     Najdôležitejšou stránkou z pohľadu veliaceho poddôstojníka prvej brigády je služba spoločnosti, nakoľko aj vojak je jej neoddeliteľnou súčasťou. Aj napriek náročnosti a dlho trvajúcom rozhodovaní, komisia dospela k záverečným výsledkom a určila tých najlepších vo svojich kategóriách.

     Spomedzi nominovaných profesionálnych vojakov sa najlepším vojakom v hodnostnej kategórii mužstvo stal desiatnik Martin Baboš a za najlepšieho  poddôstojníka komisia vybrala rotmajstra Milana Vlčka, obidvoch z 12. mechanizovaného práporu Nitra.

    Víťazom úprimne blahoželáme a veríme, že sa v mesiaci november v silnej konkurencii presadia vo vyššom kole výberu na Veliteľstve Pozemných síl OS SR v Trenčíne.

 


Najlepším poddôstojníkom brigády je rotmajster Vlčko, z mužstva desiatnik BabošNajlepším poddôstojníkom brigády je rotmajster Vlčko, z mužstva desiatnik BabošNajlepším poddôstojníkom brigády je rotmajster Vlčko, z mužstva desiatnik BabošNajlepším poddôstojníkom brigády je rotmajster Vlčko, z mužstva desiatnik Baboš

Autor: šbnrtm. Marián Popiel , Foto: npor. Mgr. Markéta Grácová - Dátum: 24.10.2013
Čítanosť: 6741
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share