Preskocit navigáciu

Kurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigáde


Kurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigáde

Nové postupy v plánovacom procese stabilizačných operácií v prostredí s výskytom improvizovaných výbušných prostriedkov sú obsahom programu špecializovaného kurzu, ktorý 4. – 8. novembra v Prešove absolvujú príslušníci štábov podriadených práporov a jednotiek 2. mechanizovanej brigády a Pozemných síl OS SR.

Vzdelávací kurz v oblasti opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom (CIED – Counter Improvised Explosive Device) odborne vedú štyria inštruktori z Mobilného výcvikového tímu americkej armády v Európe. Podľa zástupcu veliteľa brigády plukovníka Jána Parimuchu kurz rozšíri doterajšie vedomostí a poznatky v oblasti CIED. „Je veľmi dôležité implementovať nové postupy aj do plánovacieho procesu stabilizačných operácií zvlášť v prostredí s výskytom nástražných výbušných prostriedkov,“ vysvetlil Parimucha.

Počas oficiálneho otvorenia kurzu zástupca veliteľa brigády zdôraznil nevyhnutnosť aktívneho prístupu frekventantov kurzu hlavne k výmene skúseností. „Zdieľanie praktických skúseností zvýši a skvalitní interoperabilitu nielen v rámci výcviku jednotiek našich ozbrojených síl, ale aj v zahraničných operáciách, kde je riešenie tejto otázky stále aktuálne,“ uzavrel plukovník Parimucha.


Kurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigádeKurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigádeKurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigádeKurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigádeKurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigádeKurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigádeKurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigádeKurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigádeKurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigádeKurz opatrení proti improvizovaným výbušným prostriedkom v prešovskej brigáde

Autor: CIMIC/G-3 , Foto: CIMIC/G-3 - Dátum: 04.11.2013
Čítanosť: 6010
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share