Preskocit navigáciu

Mikuláš v topoľčianskej brigáde


Mikuláš v  topoľčianskej brigáde

Pri príležitosti blížiaceho sa sviatku svätého Mikuláša pripravili príslušníci a zamestnanci 1.mechanizovanej brigády 4. decembra v priestoroch posádky Topoľčany pre svoje najmenšie ratolesti podvečer v rozprávkom duchu.

Pretože najkrajšia radosť, je tá detská, preto sme sa aj my, vojaci a zamestnanci brigády, rozhodli urobiť radosť tým najmenším.

Pred príchodom svätého Mikuláša a jeho pomocníkov deti najskôr rozsvietili vianočný stromček, pod ktorým čakalo dvadsaťdva pripravených sladkých balíčkov. Hurónskym krikom k sebe deti privovali najskôr čerta zafúľaného od sadzí a po netrpezlivom čakaní a naliehavých otázkach „Kedy už príde?“ sa za jemného zvonenia zvončeka vo dverách objavil Mikuláš v sprievode anjela. Deti si vo svojich mysliach opakovali slová milej básničky a pesničky, ktorými sa chceli pochváliť vzácnej návšteve a zaslúžiť si tak vytúženú odmenu. Mikuláš všetky deti láskavo povzbudil a snažil sa motivovať k lepšiemu správaniu.

Bohatý program doprial deťom, okrem spoločnej fotografie s Mikulášom a jeho pomocníkmi, aj  množstvo rozprávok, kreslenie a písanie prianí, nechýbalo malé občerstvenie  a v podvečerných hodinách aj tanec. Veríme, že všetkým deťom sa rozprávkový deň zapísal do spomienok a že si všetky odniesli kopec milých zážitkov.


Mikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigádeMikuláš v  topoľčianskej brigáde

Autor: npor. Mgr. Markéta Grácová , Foto: npor. Mgr. Markéta Grácová - Dátum: 05.12.2013
Čítanosť: 6043
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share