Preskocit navigáciu

Levický prápor v prúde príprav na nasadenie


Levický prápor v prúde príprav na nasadenie

Levický prápor začal od začiatku tohto roka pripravovať svojich príslušníkov na nasadenie do operácie ISAF. Cieľom prípravy je zabezpečiť plnohodnotnú pripravenosť profesionálnych vojakov na plnenie úloh mimo územia SR.

Na to, aby bol jednotlivec pripravený plniť úlohy v zahraničí, nesmie byť podcenená ani psychologická príprava, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou prípravy jednotiek. Ako uvádza psychologička 13. mechanizovaného práporu poručíčka Katarína Šrámková: „Pre príslušníkov ozbrojených síl je potrebné zabezpečiť kvalitnú psychologickú prípravu po teoretickej i praktickej stránke, nakoľko je tu väčšie riziko, že prídu do kontaktu so situáciami, ktoré pre vojaka predstavujú vysokú psychickú záťaž. Vzhľadom k tomu, by mala byť príprava zameraná na prevenciu a nácvik zručností, ktoré vojakom pomôžu zvýšiť  predpoklady úspechu zvládnutia akejkoľvek záťaže.“

Vojaci v týchto dňoch podstupujú praktickú časť psychologickej prípravy, v rámci ktorej sa zúčastňujú anatomickej pitvy. Aj v tomto prípade ide o prípravu, ktorá by mala zabezpečiť zvýšenie odolnosti a predchádzať negatívnym následkom, ktoré by mohli mať dopad na psychiku vojaka pri prežití traumatickej situácie.



Autor: 13.mpr , Foto: 13.mpr - Dátum: 30.01.2014
Čítanosť: 5046
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share