Preskocit navigáciu

Bilancia úloh za rok 2013


Bilancia úloh za rok 2013

Za prítomnosti náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) generálporučíka Petra Vojteka, veliteľ pozemných OS SR brigádny generál Ondřej Novosad vyhodnotil splnenie hlavných úloh pozemných síl za výcvikový rok 2013.
Dvojdňové veliteľské zhromaždenie, ktorého účelom je vyhodnotenie predchádzajúceho výcvikového roka, začalo v stredu 19. februára 2014 v priestoroch posádkového klubu v Trenčíne. Spoločnej časti vyhodnotenia sa okrem náčelníka generálneho štábu zúčastnil i bývalý náčelník generálneho štábu a v súčasnej dobe vedúci regionálnej skupiny Sever Klubu generálov generálmajor vo výslužbe Marián Mikluš, ako aj hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Vladimír Beluš.

Po otvorení oficiálnej časti veliteľ pozemných síl brigádny generál Ondřej Novosad najskôr vyhodnotil splnenie cieľov a rozhodujúcich úloh plnených pozemnými silami v roku 2013 a následne prítomným objasnil priority a rozhodujúce úlohy pozemných síl na výcvikový rok 2014.

Náčelník generálneho štábu generálporučík Vojtek vo svojom vystúpení poďakoval za odvedenú prácu a úlohy, ktoré boli splnené napriek obmedzeným zdrojom vyčlenených pre pozemné sily OS SR.

Okrem vyhodnotenia úloh a objasnenia cieľov účastníkom veliteľského zhromaždenia boli odprezentované i prednášky z rôznych oblastí. Prítomní velitelia a náčelníci jednotlivých zložiek boli oboznámení s vyhodnotením služobnej a pracovnej disciplíny, s výsledkami vzniku škôd za uplynulý rok a odzneli i prednášky z oblasti medzinárodného krízového manažmentu či obrannej štandardizácie v OS SR.

Na druhý deň veliteľské zhromaždenie pokračovalo odbornou časťou, ktorého hlavná časť sa konala v priestoroch Multifunkčnej zásobovacej základne – Západ v Nemšovej. Tam mali možnosť účastníci veliteľského zhromaždenia, ako aj ďalší pozvaní hostia, medzi ktorými bol i veliteľ Síl výcviku a podpory plukovník gšt. Martin Stoklasa, pozrieť si praktické ukážky. Tie boli zamerané na predstavenie priestorov hlavného miesta velenia, založeného a taktického miesta velenia.

Odborná časť veliteľského zhromaždenia bola ukončená záverečným slovom veliteľa pozemných síl, v ktorom brigádny generál Ondřej Novosad vyzval jednotlivých veliteľov k zodpovednému plneniu úloh v súlade s nastavenými prioritami a rozhodujúcimi úlohami na rok 2014.


Bilancia úloh za rok 2013Bilancia úloh za rok 2013Bilancia úloh za rok 2013Bilancia úloh za rok 2013Bilancia úloh za rok 2013Bilancia úloh za rok 2013Bilancia úloh za rok 2013Bilancia úloh za rok 2013Bilancia úloh za rok 2013

Autor: sekretariát , Foto: sekretariát - Dátum: 20.02.2014
Čítanosť: 8512
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share