Preskocit navigáciu

Príslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a Partizánske


Príslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a Partizánske

Oslobodenie mesta Topoľčany si v stredu 2. apríla, spoločne so zástupcami Mestského úradu, poslancami Mestského zastupiteľstva v Topoľčanoch, vojnovými veteránmi, ktorí vtedajšie udalosti zažili a ďalšími významnými osobnosťami mesta, pripomenuli aj príslušníci topoľčianskej 1. mechanizovanej brigády.

Oslavy mesta začali pol hodinu popoludní slávnostným sprievodom všetkých zúčastnených, od nádvoria Radnice mesta Topoľčany k pomníku hrdinov SNP, sprevádzaný vojenskou hudbou. Na pietnom stretnutí pri pomníku hrdinov SNP všetci spoločne vzdali úctu tým, ktorí padli v oslobodzovacích bojoch na jar v roku 1945 a ktorí našli v sebe odvahu a bojovali za záchranu a oslobodenie mesta Topoľčany.

Veliteľ topoľčianskej brigády plukovník gšt. Ján Bujňák s funkcionármi Veliteľstva brigády spoločne položili veniec na znak úcty padlým vojakom. Po tomto pietnom akte sa prítomným prihovoril primátor mesta Topoľčany.

V ten istý deň si aj v Partizánskom pripomenuli 69. výročie oslobodenie mesta. Pripomienka výročia oslobodenia sa začala zhromaždením zástupcov miestnej samosprávy, hostí a verejnosti na námestí SNP. Slávnosti sa zúčastnil aj plukovník Bujňák.

Statické ukážky zbraní a techniky, používanej v Ozbrojených silách SR predstavili príslušníci 1. mechanizovanej brigády Topoľčany.

Podujatie zorganizovalo mesto Partizánske, v spolupráci so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov, Spoločnosťou M.R. Štefánika – Partizánske a Ozbrojené sily SR .

Súčasťou osláv 69. výročia oslobodenia mesta Partizánske bolli aj ďalšie sprievodné podujatia - koncert žiakov a učiteľov zo Základnej umeleckej školy a beh oslobodenia.


Príslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a PartizánskePríslušníci 1. mb na oslavách oslobodenia miest Topoľčany a Partizánske

Autor: npor. Mgr. Markéta Grácová , Foto: npor. Mgr. Markéta Grácová, nrtm. Jozef Oravec - 12.mpr - Dátum: 02.04.2014
Čítanosť: 6486
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share