Preskocit navigáciu

Súťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigády


Súťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigády
V priestore posádkového cvičiska Ruská Nová Ves sa dňa 17. apríla 2014 bojovalo o titul najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigády.
Súťaže, ktorá bola rozdelená do troch disciplín, sa zúčastnilo celkovo deväť ostreľovačov z priamo podriadených práporov a jednotiek 2. mechanizovanej brigády. To, že súťaž nebola zďaleka prechádzkou ružovou záhradou dokazovali vybrané disciplíny, ktoré súťažiaci museli absolvovať.
Prvou disciplínou bola samotná streľba z ostreľovacej pušky SVD a pištole vz. 82, kde súťažiaci museli sami vyhľadať a ničiť ciele z miesta v stave vyčerpania, ktorý sa dosiahol predchádzajúcim 700-metrovým behom so záťažou, s pridelenými zbraňami a povinnou výbavou a následným príchodom naspäť do štartovacieho miesta. Nasledovalo preverenie vedomostí a zručností ostreľovačov z plánovania trasy taktického presunu, zaujatia výhodnej pozície na pozorovanie a ničenie cieľov, vytvorenia zákresu situácie nepriateľa, obdržania úlohy na elimináciu špecifikovaných cieľov a ich následnú elimináciu spolu s nepozorovaným presunom naspäť.
V prípade rovnosti celkového súčtu bodov súťažiacich za jednotlivé disciplíny nasledovalo ich preverenie z vybraných teoretických a praktických vedomostí a zručností z taktickej, streleckej, topografickej, spojovacej a zdravotníckej prípravy.
Titul najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigády nakoniec zaslúžene získal ostreľovač  prieskumnej roty 2. mechanizovanej brigády, za čo mu patrí rešpekt a uznanie.

Súťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigádySúťaž o najlepšieho ostreľovača 2. mechanizovanej brigády

Autor: npor. Jaroslav Melega , Foto: šbnrtm. Miroslav Ferenc - Dátum: 17.04.2014
Čítanosť: 4967
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share