Preskocit navigáciu

Brigáda opäť pod novým velením


Brigáda opäť pod novým velením Nie je to tak dávno, čo na veliteľstve 1. mechanizovanej brigády v Topoľčanoch nastala zmena vo velení. Ako by povedal básnik, život je zmena, a tá nastala 1. februára 2008, keď bol do funkcie veliteľa ustanovený plukovník generálneho štábu Ing. Ivan HIRKA.

Plukovník Hirka pochádza z južnej Moravy a má 47 rokov. Do posádky Topoľčany prichádza z mesta Štúrovo. Študoval v Brne a v Liptovskom Mikuláši. Počas svojej vojenskej kariéry prešiel rôznymi veliteľskými funkciami a okrem toho absolvoval misiu UNFICYP na Cypre, kde pôsobil vo funkcii veliteľa sektoru. Pred ustanovením do funkcie veliteľa brigády zastával funkciu veliteľa Centra riadenia operácií Štábu riadenia operácií Generálneho štábu OS SR.

Tak ako jeho predchodcovia aj on absolvoval zoznámenie sa s jednotkami brigády, prioritami a úlohami, ktoré museli príslušníci brigády plniť a plnia i v súčasnosti.

Slávnostné odovzdanie a prevzatie velenia sa uskutočnilo 18. februára 2008 v priestoroch Jaselských kasárni v Topoľčanoch za účasti predstaviteľov rezortu obrany SR.

foto-priloha1foto-priloha1foto-priloha1foto-priloha1

Autor: - Dátum: 18.02.2008
Čítanosť: 18337
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share