Preskocit navigáciu

Previerkový tím CREVAL znova v Michalovciach


Previerkový tím CREVAL znova v Michalovciach

     S cieľom zhodnotiť pripravenosť deklarovaného príspevku pre NRF 2015, z podriadenosti 2. mechanizovanej brigády, sa 21. mája v Michalovciach uskutočnila 1. fáza previerky CREVAL (Combat Readiness Evaluation – vyhodnotenie bojovej pripravenosti).

       Na spoločnom nástupe najprv inšpekčný tím pod vedením plukovníka Zoltána Iboša skontroloval výbavu všetkých vojakov zaradených do deklarovaného príspevku a neskôr si vypočul doklad pripravenosti od veliteľa 2. mechanizovanej roty kpt. Petra Tvarušku. Keďže obsahom prvej fázy je tzv. „in barracks inspection – inšpekcia v kasárňach“, inšpektori sa zamerali na kontrolu úplnosti techniky, materiálu a dokumentácie. Na regulárny priebeh previerky dohliadali pozorovatelia NATO z Grécka a Bulharska.

        Previerka CREVAL bude pokračovať 24. - 26. júna vo výcvikovom priestore Lešť, na rotnom taktickom cvičení s bojovou streľbou. Po jej úspešnom absolvovaní bude jednotka počas celého roku 2015 pripravená na nasadenie v súlade s požiadavkami operačného veliteľa NRF.


Previerkový tím CREVAL znova v MichalovciachPrevierkový tím CREVAL znova v MichalovciachPrevierkový tím CREVAL znova v MichalovciachPrevierkový tím CREVAL znova v MichalovciachPrevierkový tím CREVAL znova v MichalovciachPrevierkový tím CREVAL znova v MichalovciachPrevierkový tím CREVAL znova v MichalovciachPrevierkový tím CREVAL znova v Michalovciach

Autor: npor. Ing. Michal Vajda , Foto: npor. Ing. Michal Vajda - Dátum: 22.05.2014
Čítanosť: 4412
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share