Preskocit navigáciu

KOMPLEXNÁ PREVIERKA DEKLAROVANÝCH JEDNOTIEK PS OS SR


KOMPLEXNÁ PREVIERKA DEKLAROVANÝCH JEDNOTIEK PS OS SR

Na základe rozkazu náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučíka Milana Maxima zo dňa 6. júna 2014 bolo stanovené vykonanie komplexného preverenia pohotovosti a pripravenosti na plnenie stanovených úloh pre deklarované jednotky vyčleňované z pozemných síl OS SR, ktoré sú zaradené do takzvanej „stand by“ fázy deklarovaných síl NATO (NRF). Okrem jednotky NRF 2014, ktorá je zložená predovšetkým z práporu radiačno chemickej a biologickej ochrany RCHBO bola pohotovosť preverená i u ďalších jednotiek pozemných síl, ktoré tvoria mechanizovanú práporovú skupinu a sú zaradené do síl vysokej pripravenosti. Komplexná previerka s reálnym plnením úloh bola stanovená pre jednotku NRF 2014(prRCHBO PS).

Po sústredení osôb, materiálu, techniky a dosiahnutí pohotovosti, bola deklarovaná jednotka NRF 2014 presunutá do stanoveného priestoru. Vojenský výcvikový priestor Turecký vrch sa stal miestom, kde uvedená jednotka pozostávajúca predovšetkým z práporu RCHBO bude v nasledujúcich dňoch plniť reálne stanovené úlohy počas nasadenia formou taktického cvičenia. Deklarovaná jednotka po vykonanom taktickom presune precvičuje simulovanú činnosť jednotky RCHBO, vrátane dekontaminácie osôb a materiálu. Zabezpečovacie a podporné jednotky plnia úlohy súvisiace s vybudovaním novej logistickej základne deklarovaných síl a priamo podporujú hlavnú jednotku v priestore nasadenia. Okrem odborných úloh je jednotka preverovaná aj z plnenia úloh v rôznych nepredvídaných situáciách, ktoré sú rozohrávané práve počas uvedeného cvičenia.

Počas taktického cvičenia, si prišiel plnenie stanovených úloh do výcvikového priestoru osobne skontrolovať i veliteľ pozemných síl brigádny generál Ondřej Novosad, ktorý zodpovedá za prípravu a výcvik spomínanej jednotky. Osobne si tak preveril vycvičenosť profesionálnych vojakov, materiálne a technické zabezpečenie ako aj komplexnú pripravenosť deklarovanej jednotky na plnenie úloh.


KOMPLEXNÁ PREVIERKA DEKLAROVANÝCH JEDNOTIEK PS OS SRKOMPLEXNÁ PREVIERKA DEKLAROVANÝCH JEDNOTIEK PS OS SRKOMPLEXNÁ PREVIERKA DEKLAROVANÝCH JEDNOTIEK PS OS SRKOMPLEXNÁ PREVIERKA DEKLAROVANÝCH JEDNOTIEK PS OS SRKOMPLEXNÁ PREVIERKA DEKLAROVANÝCH JEDNOTIEK PS OS SRKOMPLEXNÁ PREVIERKA DEKLAROVANÝCH JEDNOTIEK PS OS SRKOMPLEXNÁ PREVIERKA DEKLAROVANÝCH JEDNOTIEK PS OS SR

Autor: sekretariát velPS , Foto: sekretariát velPS - Dátum: 12.06.2014
Čítanosť: 6093
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share