Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAF


Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAF

V priestoroch nitrianskych kasární 12. mechanizovaného práporu sa dnes 13. júna uskutočnil slávnostný nástup príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorí odchádzajú plniť úlohy do vojenskej operácie ISAF  v Afganistane.

Na nástupisku nitrianskeho práporu nastúpilo 253 profesionálnych vojakov, s ktorými sa prišli oficiálne rozlúčiť náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim, veliteľ Pozemných síl brigádny generál Ondřej Novosad, veliteľ 1. mechanizovanej brigády plukovník gšt. Ján Bujňák a primátor mesta Nitra Ing. Jozef Dvonč. Ďalšími významnými hosťami boli velitelia útvarov z posádky Nitra spolu s predstaviteľmi silových zložiek a v neposlednom rade rodinní príslušníci odchádzajúcich vojakov.

Po podaní hlásenia veliteľovi PS veliteľom slovenského kontingentu poslednej rotácie ISAF plukovníkom Zoltánom Ibošom nasledovala prehliadka nastúpených jednotiek. Tóny hymny Slovenskej republiky vystriedali príhovory hlavných predstaviteľov k nastúpeným vojakom. Po modlitbe požehnania pre odchádzajúce jednotky, ktorú vykonal štábny kaplán 1. mechanizovanej brigády poručík Radoslav Takáč, nasledoval slávnostný pochod jednotiek.

V príhovoroch hostia vyzdvihli plnenie úloh našich vojakov v najnáročnejšej vojenskej operácii v rámci prinavrátenia bezpečného a pokojného života ľuďom v krízových regiónoch. Veliteľ Pozemných síl OS SR zároveň zdôraznil ich dôležité poslanie - dôstojnú reprezentáciu Slovenskej republiky a materskej jednotky. Poslaním strážnej jednotky KAF počas nasadenia v operácii bude nepretržitá ochrana a obrana tábora na vstupno-výstupnej bráne ECP-5 s účelom zabrániť napadnutiu, preniknutiu nepovolaných osôb do základne KAF v Kandaháre. Úlohou jednotky MSF SFAT bude vykonávať poradenstvo a podporu Afganskej národnej armáde v priestore nasadenia.

Poslednej rotácii slovenských vojakov do operácie ISAF želáme v plnení úloh veľa úspechov. S odkazom: „Spoliehame sa na vašu pripravenosť a nezabudnite na svoju hrdosť, že ste profesionálnymi vojakmi slovenských ozbrojených síl. Tak, ako sme sa dnes stretli pri vašom odchode na nástupisku nitrianskeho práporu, sa o pár mesiacov stretneme aj pri vašom návrate,“ sa rozlúčili aj všetci príslušníci topoľčianskej brigády.


Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAFSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi poslednej rotácie do operácie ISAF

Autor: por. Mgr. Iveta Králiková - 12.mpr , Foto: rtm. Pavol Frtús - 1.mb - Dátum: 13.06.2014
Čítanosť: 4450
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share