Preskocit navigáciu

Pracovná návšteva náčelníka generálneho štábu v Prešove


Pracovná návšteva náčelníka generálneho štábu v Prešove
Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády (2.mb) navštívil dňa 22. augusta 2014  náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim.
V úvode rokovania oboznámil veliteľ prešovskej mechanizovanej brigády plukovník Martin Michalko, aj za účasti zástupcu veliteľa Pozemných síl plukovníka Karola Navrátila, hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša a hlavných funkcionárov veliteľstva 2.mb, s históriou brigády a súčasnou organizačnou štruktúrou brigády. Náčleník GŠ generálporučík Maxim sa oboznámil s poslaním brigády, personálnou naplnenosťou jednotiek brigády, hlavnými prioritami a rozhodujúcimi úlohami, na plnenie ktorých sú 2.mb a jej priamo podriadené súčasti predurčené.
Po ukončení brífingu sa uskutočnila diskusia, na ktorej sa generálporučík Maxim zaujímal o identifikované problematické skutočnosti, pred ktorými v súčasnosti 2.mb stojí, osobne hľadal opatrenia a možnosti ich eliminácie.
Na záver sa poďakoval všetkým, ktorí sa aktívne podieľali na príprave a organizácii tejto návštevy a zaželal všetkým veľa úspechov a pracovného elánu pri plnení úloh, ktoré ešte stoja pred príslušníkmi brigády v tomto výcvikovom roku.
V dopoludňajších hodinách náčelník GŠ OS SR navštívil aj prápor logistickej podpory, kde si prezrel parkové priestory a zaujímal sa o stav opravárenskej činnosti, ďalej o podmienky pri práci, a o problémy, s ktorými sa príslušníci práporu pri svojej práci stretávajú. Generálporučík Maxim si, v sprievode veliteľa 2.mb a zástupcu veliteľa PS OS SR, prezrel priestory a zariadenia práporu ISTAR, Oddelenia jazykovej prípravy Prešov, regionálneho výdajného strediska naturálneho odievania, Posádkovej ubytovne VUKOV a prešovského Posádkového klubu.
 

Pracovná návšteva náčelníka generálneho štábu v PrešovePracovná návšteva náčelníka generálneho štábu v PrešovePracovná návšteva náčelníka generálneho štábu v PrešovePracovná návšteva náčelníka generálneho štábu v PrešovePracovná návšteva náčelníka generálneho štábu v PrešovePracovná návšteva náčelníka generálneho štábu v Prešove

Autor: npor. Jaroslav MELEGA , Foto: npor. Jaroslav MELEGA - Dátum: 22.08.2014
Čítanosť: 5657
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share