Preskocit navigáciu

Príprava medzinárodného cvičenia GROUND PEPPER 2014 napreduje


Príprava medzinárodného cvičenia  GROUND PEPPER 2014 napreduje

Proces prípravy najrozsiahlejšieho cvičenia v tomto roku neustále napreduje. Po úvodnej plánovacej konferencii, ktorá sa konala pred mesiacom sa v týchto dňoch uskutočňuje hlavná plánovacia konferencia.

Od pondelka 25. augusta 2014 sa viac ako 60 odborníkov z rôznych oblastí a štátov zúčastňuje trojdňovej hlavnej plánovacej konferencie, ktorej hlavným lídrom je 2. zástupca náčelníka generálneho štábu OS SR generálmajor Pavel Macko.

Tak, ako predchádzajúca konferencia i hlavná plánovacia konferencia sa opätovne koná na pôde veliteľstva pozemných síl v Trenčíne, kde účastníkov konferencie privítal veliteľ pozemných síl brigádny generál Ondřej Novosad.

Počas trojdňového pracovného stretnutia zúčastnení prejednali plán cvičenia, jeho logistickú podporu ako aj technickú dohodu medzi zúčastnenými stranami.

Hlavnej plánovacej konferencie sa okrem slovenských vojakov zúčastnila i delegácia zo Spoločného veliteľstva spojeneckých vojsk NATO so sídlom v Brunssume, zástupcovia maďarských obranných síl a Armády Českej republiky a americký pridelenec obrany Andrew Taylor.

Samotné medzinárodne cvičenie pod názvom GROUND PEPPER 2014 vyvrcholí v októbri tohto roka.


Príprava medzinárodného cvičenia  GROUND PEPPER 2014 napredujePríprava medzinárodného cvičenia  GROUND PEPPER 2014 napredujePríprava medzinárodného cvičenia  GROUND PEPPER 2014 napreduje

Autor: sekretariát velPS , Foto: sekretariát velPS - Dátum: 27.08.2014
Čítanosť: 6310
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share