Preskocit navigáciu

Po stopách dargovských bojov


Po stopách dargovských bojov

Pri príležitosti 70.výročia Slovenského národného povstania sa dňa 28.augusta 2014 za účasti predstaviteľov miestnej štátnej správy a samosprávy uskutočnilo pri pomníku v areáli Pamätníka na Dargovskom priesmyku spomienkové stretnutie. Podujatie pod názvom „Po stopách dargovských bojov“ organizovalo kultúrne centrum ABOV a kultúrne zariadenie KAS.
K dôstojnému priebehu spomienkového stretnutia prispeli aj príslušníci 2. mechanizovanej roty a roty bojovej podpory 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov, pod velením nadporučíka Korobaniča, ktorí sa spolupodieľali na pietnom akte kladenia vencov a následne pripravili pre širokú verejnosť ukážku ručných zbraní. Účastníkov podujatia zaujal aj odborný výklad v podaní nadporučíka Gondu o historickej vojenskej technike, a to tanku T-34 a samohybnom dele SU-100, ktoré sú na Dargovskom priesmyku trvalo vystavené.
Podujatie bolo veľmi úspešne a prilákalo do Dargovského priesmyku mnoho mladých rodín, ako aj starších ľudí. Najväčší úspech u detí mala ukážka ručných zbraní a samozrejme vystavená historická technika.


Po stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojovPo stopách dargovských bojov

Autor: npor. Ing. Tomáš Korobanič , Foto: des. Ľuboš Gergely - Dátum: 05.09.2014
Čítanosť: 4264
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share