Preskocit navigáciu

Úspešne až do ukončenia


Úspešne až do ukončenia

Slovenský poradenský tím pôsobiaci v misii ISAF dňom 15. septembra ukončil plnenie operačnej úlohy a začína plniť úlohy národného stiahnutia operačných jednotiek do vlasti. Úlohy plnené v posledných dňoch dôkladne preverili odbornú, fyzickú a tiež psychickú pripravenosť každého príslušníka tímu.

Plnenie poradenských aktivít u 4. práporu MSF v posledných dňoch nasadenia bolo zamerané na prípravu motorizovaných družstiev pred vykonaním bojových strelieb a tiež na prípravu a vykonanie ostrých strelieb mínometných družstiev, ktoré sa uskutočnili 13. septembra. Veliteľ tímu ako poradca veliteľa 4. práporu MSF participoval tiež na bezpečnostnej rade, ktorej sa tento krát zúčastnili najvýznamnejší velitelia vojenských a policajných zložiek ANSF dislokovaných v okolí Kandaháru vrátane veliteľa polície provincie Kandahár generálmajora Abdula Raziqa.

Keďže na 11. september pripadá výročie teroristických útokov na USA vojaci poradenského tímu sa zúčastnili na podujatiach organizovaných v KAF s cieľom uctiť si pamiatku obetí a padlých vojakov v misiách v Afganistane a v Iraku. Okrem účasti na oficiálnom spomienkovom ceremoniáli sa v neskorých nočných hodinách 10-tého a skorých ranných hodinách 11-tého septembra členovia tímu zúčastnili aj na behu za padlých, kde odbehli celkovo viac ako 330 km aj za zosnulých slovenských vojakov.

Záver náročného týždňa a celého operačného pôsobenia nášho tímu patril slávnostnému nástupu u našich afganských partnerov za účasti veliteľa 2. brigády MSF brigádneho generála Emamnazara. „V prejave prednesenom veliteľom brigády má najviac zaujala jeho výzva k afganským vojakom, aby nikdy nezabudli na slovenských kolegov, ktorí doma v slobodnej krajine zanechali svoje rodiny aby bok po boku s afganskými vojakmi bojovali za lepšiu budúcnosť Afganistanu“ uvádza NŠ slovenského tímu major Roman Bobal.


Úspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončeniaÚspešne až do ukončenia

Autor: MSF SFAT , Foto: MSF SFAT - Dátum: 17.09.2014
Čítanosť: 5233
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share