Preskocit navigáciu

Operačné úlohy v Kandaháre splnené


Operačné úlohy v Kandaháre splnené

Symbolickým spôsobom stiahnutia slovenskej zástavy, ktorá viala nad slovenským kempom na základni v Kandaháre, dňa 22. septembra oficiálne ukončili jednotky plnenie operačných úloh. Symboliku tohto dňa umocnila aj oslava dňa OS SR a nehovoriac o tom, že misiu ukončujú príslušníci 22. rotácie.

Odovzdaním medailí NATO „Non article .5„ za účasť v operáciách pod velením NATO operačnými veliteľmi našich jednotiek ich oficiálnym spôsobom odovzdali pod národné velenie OS SR. Vo svojom príhovore generál major Bills, veliteľ regionálneho veliteľstva juh, poďakoval za prácu našich vojakov a veliteľov. Vyzdvihol spoľahlivosť, poctivosť a aktívny prístup k plneniu úloh našich vojakov. Vyjadril nesmiernu spokojnosť so splnenými úlohami a všetkým poprial šťastný návrat domov.

Pamätnými medailami ministra obrany SR boli odmenení koaliční partneri, ktorí sa rozhodujúcou mierou podieľali na úspešnom splnení úloh našich jednotiek.

„Operačné úlohy sme úspešne ukončili, za čo by som chcel všetkým úprimne poďakovať. Som hrdý na to, že spoľahlivosť a dôvera v našich vojakov sa stala všeobecne známym pojmom u našich koaličných partnerov, no nezabúdajme, že naša misia končí našim návratom k útvarom a rodinám, preto zachovajme rešpekt a bezpečnosť počas celej misie,“ poznamenal vo svojom príhovore veliteľ TF SLOVCON plukovník Iboš.


Operačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnenéOperačné úlohy v Kandaháre splnené

Autor: SLOVCON ISAF , Foto: autor - Dátum: 23.09.2014
Čítanosť: 3877
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share