Preskocit navigáciu

Nástup základného vojenského výcviku v Martine


Nástup základného vojenského výcviku v Martine

    Brány Práporu výcviku sa posledný krát v roku 2014 otvorili 13. októbra pre 129 čakateľov prípravnej štátnej služby a 30 absolventov civilných vysokých škôl, ktorí tu absolvujú základný vojenský výcvik a kasárne 4. čs. brigády Martin sa im stanú na deväť týždňov domovom. Medzi čakateľmi a kadetmi je 22 žien.
    Po úspešnom absolvovaní všetkých predpísaných prijímacích procedúr a vystrojení potrebným materiálom v Regionálnom stredisku naturálneho odievania Multifunkčnej zásobovacej   základne   Západ   v   Nemšovej,   boli  nováčikovia  zaradení  do výcvikových čiat,  v ktorých okamžite začali výcvik.
    Čakatelia a kadeti absolvujú výcvik zameraný na zvládnutie základných vojenských zručností,  ktoré   budú   preverené   v   Centre   výcviku    Lešť    počas    komplexného  výcviku   v streleckej príprave, ale najmä pri záverečnom cvičení na posádkovom cvičisku Sučany.
           Na  záver  základného   vojenského   výcviku  budú  čakatelia  a  kadeti  v  decembri 2014,  za   prítomnosti   rodinných   príslušníkov  a   pozvaných   hostí, slávnostne  vyradení  a  nastúpia  na  prvé  predurčené  funkcie  v  kariére  profesionálneho  vojaka  vo svojich materských vojenských útvarov.


111122223333

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: rzvv - Dátum: 14.10.2014
Čítanosť: 5869
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share