Preskocit navigáciu

Vojaci na Lešti zaujali obranné postavenie


Vojaci na Lešti zaujali obranné postavenie

Včera, 13 októbra 2014 začalo medzinárodné vojenské cvičenie GOUND PEPPER 2014 vo výcvikových priestoroch vojenského obvodu Lešť a Kamenica nad Cirochou.
Približne 1300 vojakov piatich národností aliancie NATO sa pripravuje na defenzívnu operáciu zameranú na obranu štátnej hranice na základe článku 5 Washingtonskej zmluvy.
Námetom operácie je riešenie dlhodobo pretrvávajúcich národnostných problémov so susednou krajinou a vyhlásenie všeobecnej mobilizácie susedného štátu, ktoré vyústilo k obrannému zákroku aliancie NATO. Na základe rozkazu veliteľa aliančných síl v Európe bola spoločnými mnohonárodnými silami aliancie prekrytá štátna hranica a prijaté opatrenia na začatie vybudovania obrany hranice aliancie.
22.mnohonárodnostné aliančné zoskupenie síl (22MNTF) cvičiacich v rámci cvičenia GROUND PEPPER tvoria prioritne príslušníci 22.mechanizovaného práporu Michalovce, a príspevky armády Českej republiky, Maďarska, Poľska a Spojených štátov amerických. Riadiacim cvičenia je plukovník Michalko, veliteľ 2.mechanizovanej brigády (2.mb), ktorému je podriadené zoskúpenie 22MNTF a príslušníci 5.pluku špeciálneho určenia (SOTG) spolu s riadiacim štábom, ktorého jadro tvoria príslušníci 2.mb. Cvičenia sa zúčastňujú aj pozorovatelia z JFC Brunssum.
Dnes v blízkosti tábora Riečky vojaci 22MNTF zaujali východiskové postavenie. Maskovaní profesionáli v palebných postaveniach a maskovaná bojová technika naznačujú očakávanie narušiteľa už v najbližších dňoch. Ich pripravenosť vo východiskovom postavení bola dnes zavŕšená úspešným zladením rádiovej komunikácie vlastných vojsk s vojskami participujúcich štátov.
Medzinárodné cvičenie GROUND PEPPER 2014 ponúka aktívnu možnosť zdokonaliť schopnosti riadiaceho štábu a príslušníkov MNTF pôsobiť v medzinárodnom prostredí a komunikovať v anglickom jazyku.


Vojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenieVojaci na Lešti zaujali obranné postavenie

Autor: MEDIA GP/EXCON , Foto: slob. Vladimír Sciranka - Dátum: 14.10.2014
Čítanosť: 4806
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share