Preskocit navigáciu

Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014


Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014

V priebehu cvičenia Ground Pepper bolo postarané aj o duchovné potreby cvičiacich vojakov. Zabezpečoval ju starší kaplán michalovského mechanizovaného práporu kapitán Ján Čupalka, dekan-riaditeľ kancelárie Ústredia ekumenickej a pastoračnej služby (EPS) v ozbrojených silách a ozbrojených zboroch SR poručík Dávid Vargaeštok v spolupráci s duchovným 74. ľahkého motorizovaného práporu Armády Českej republiky z Bučovíc nadporučíkom Danom Petříčkom.

V prípade potreby a záujmu zo strany cvičiacich vojakov zabezpečovali ekumenické i katolícke sväté omše. Uskutočňovali sa vo všetkých táboroch, kde boli vojaci ubytovaní. Teda nielen v zrubovom tábore Slávia, ale aj v Riečkach a Brožkovom prameni. V nedeľu (19. októbra) spomínanú trojicu duchovných posilnil aj vojenský dekan trenčianskeho veliteľstva pozemných síl podplukovník Juraj Sitaš, ktorý celebroval v táborov sväté omše. Vojaci si túto možnosť, ako aj stretnutia s vojenskými duchovnými pochvaľovali. Aj napriek tomu, že pri náročnom programe cvičenia vo Výcvikovom priestore vojenského obvodu Lešť sa na spomínané aktivity ťažšie hľadal vhodný priestor.




Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014Duchovná služba na cvičení Ground Pepper 2014

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: MO SR Jozef ŽIAK - Dátum: 21.10.2014
Čítanosť: 5565
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share