Preskocit navigáciu

Výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka hodnostnej kategórie mužstva VR 2014


Výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka hodnostnej kategórie mužstva VR 2014
Na pôde raketometného oddielu pozemných síl (rmo PS) v Rožňave dňa 5. novembra 2014 zasadla komisia, zložená z piatich členov veliacich poddôstojníkov batérií, na čele s veliacim poddôstojníkom rmo PS nadrotmajstrom Mariánom Fabom. Komisia vyberala najlepšieho poddôstojníka zo štyroch nominovaných, medzi ktorými bola aj jedna profesionálna vojačka a najlepšieho vojaka zo šiestych nominovaných profesionálnych vojakov. Na pleciach komisie bolo zvážiť, kto bude najlepším poddôstojníkom a vojakom rmo PS. 

Kritéria pre výber toho najlepšieho sú náročné a získať podľa nich výborné hodnotenie si vyžaduje dennodennú prácu na sebe v mnohých oblastiach. Je potrebné si udržiavať výbornú fyzickú zdatnosť, jazykovú spôsobilosť a mnoho ďalších posudzovaných faktorov.

Najlepším vojakom rmo PS výcvikového roka 2014 hodnostnej kategórie mužstvo sa stal príslušník prieskumnej batérie desiatnik Ladislav Király a najlepším poddôstojníkom rmo PS výcvikového roka 2014 sa stal rotmajster Stanislav Lendacký z 1. Raketometnej batérie. 

Stať sa najlepším vo svojej kategórii si naozaj vyžaduje mnoho sebazapierania a poctivej práce. Tá však prináša zaslúžené ovocie. Spoľahlivosť, cieľavedomosť a pracovitosť, ktoré sú najdôležitejšími vlastnosťami najlepších vojakov, im otvárajú možnosti účasti vo vojenských operáciách, získanie triedy vycvičenosti či možnosť reprezentovať Ozbrojené sily SR na verejnosti, a v neposlednom rade sa ich snaha odrazí v služobnom hodnotení. 
Najlepším úprimne blahoželáme. 

np2014np2014np2014np2014np2014

Autor: nrtm. Marián Fabo , Foto: nrtm. Marián Fabo - Dátum: 05.11.2014
Čítanosť: 5661
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share