Preskocit navigáciu

O vážnych otázkach v Nitre


O vážnych otázkach v Nitre

Vojenská rada veliteľa pozemných síl OS SR pod vedením brigádneho generála Ondřeja Novosada rokovala 13. novembra 2014 v priestoroch nitrianskeho mechanizovaného práporu 1. mechanizovanej brigády.
Na vojenskej rade veliteľ pozemných síl poďakoval členom vojenskej rady za splnenie úloh v uplynulom období a tlmočil slová vďaky náčelníka Generálneho štábu OS SR za prístup k príprave a realizácii medzinárodného cvičenia GROUND PEPPER 2014. V rámci vojenskej rady brigádny generál Novosad zobral na vedomie informácie o systéme obrannej štandardizácie v pozemných silách, stave čerpania finančných prostriedkov, výsledkoch preskúšania profesionálnych vojakov z pohybovej výkonnosti, ako aj pripravenosti osôb, výzbroje, techniky a parkov na zimnú prevádzku. Boli stanovené konkrétne opatrenia veliteľa pozemných síl v uvedených oblastiach do ďalšieho obdobia.
V ďalšej časti programu bola pre účastníkov vojenskej rady pripravená praktická ukážka zabezpečenia, evidencie a ukladania zbraní, oprávnenia vstupu do skladísk zbraní a vykonávania kontrolnej činnosti v sklade zbraní. Na záver zamestnania boli získané poznatky z danej problematiky overené u príslušníkov pozemných síl formou testu. Dosiahnuté výsledky ukázali, že obsah a organizácia rozboru poskytli všetkým dôležité potrebné teoretické a praktické znalosti.


O vážnych otázkach v NitreO vážnych otázkach v NitreO vážnych otázkach v NitreO vážnych otázkach v NitreO vážnych otázkach v Nitre2

Autor: Sek , Foto: Sek - Dátum: 14.11.2014
Čítanosť: 6660
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share