Preskocit navigáciu

Nočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešné


Nočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešné
Počas víkendu 21. až 23. novembra 2014 mohli vodiči zaregistrovať, na ceste z mesta Győr (Maďarsko časť Abda) do srdca východu – Košíc, vojenskú kolónu prepravujúcu nadrozmerný náklad. Osemčlenná kolóna ťažkej prepravnej techniky dopravného práporu Hlohovec, sprevádzaná príslušníkmi vojenskej polície MO SR a Policajným zborom Slovenskej republiky, prepravovala časti lietadla IL–18, ktoré prezident Maďarska daroval Slovenskému technickému múzeu v Košiciach.

Taktické cvičenie s názvom „Broken wing“ bolo druhou fázou prepravy štátneho daru prezidenta Maďarska do Slovenského technického múzea v Košiciach a preverilo vodičov aj techniku dopravnej roty dopravného práporu Hlohovec v spôsobilostiach upevňovania, manipulácie a prepravy nákladu a tiež kooperáciu s ďalšími súčasťami OS SR a MV SR, ako aj medzinárodnými prvkami Maďarska. Maďarské vojenské orgány pre dopravu výborne zabezpečili presun z miesta nakládky po štátne hranice SR. Svoju úlohu v procese prepravy štátneho daru zohral aj opravárenský prápor Martin, ktorý zabezpečoval potrebnú technickú pomoc a priebežné doplňovanie ťahačov T 815 6x6 s nízkoložnými návesmi pohonnými látkami počas presunu na území Slovenskej republiky.

Celé cvičenie prebiehalo pod taktickým námetom od neskorých večerných hodín do skorých ranných hodín, aby prevoz čo najmenej narušil plynulosť cestnej premávky. Prevoz nadrozmerného daru sa zaobišiel bez akýchkoľvek problémových situácii a velitelia dopravného práporu Hlohovec a opravárenského práporu Martin hlásili veliteľovi brigády bojového zabezpečenia plukovníkovi Jozefovi Ševčíkovi bezproblémové splnenie tejto prepravnej úlohy.

Nočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešnéNočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešnéNočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešnéNočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešnéNočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešné 2Nočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešné 2Nočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešné 2Nočné cvičenie BROKEN WING bolo úspešné 2

Autor: kpt. Téglašiová - ve brbz - Dátum: 26.11.2014
Čítanosť: 4716
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share