Preskocit navigáciu

Oslobodený Bardejov


Oslobodený Bardejov

Občania mesta Bardejov s jeho 774-ročnou históriou si v sobotu, 17. januára 2015, pripomenuli 70. výročie oslobodenie mesta a jeho okresu. Jedným zo sprievodných podujatí osláv, ktoré sa konali pod záštitou primátora mesta Bardejov, bola i rekonštrukcia bojov II. svetovej vojny, v spolupráci s Klubom vojenskej histórie Bardejov a Spišským klubom vojenskej histórie Gvardija.

Pripomenutia tohto významného medzníka našich dejín sa zúčastnil náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim, ktorý prijal pozvanie primátora mesta MUDr. Borisa Hanuščaka. Pán generálporučík si v úvode svojej návštevy položením kytice uctil padlých hrdinov ťažkých bojov pri Pamätníku vďaky na Námestí SNP, v sprievode primátora mesta a veliteľa 2. mechanizovanej brigády, plukovníka Martina Michalka. Po pietnom akte sa spoločne zúčastnili rekonštrukcie bitky z II. svetovej vojny o oslobodenie Bardejova vo vodnej priekope pri Hrubej bašte. Na záver vojensko-historického podujatia primátor mesta spolu s generálporučíkom zúčastneným bojovníkom poďakovali za skvelé podujatie. Členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov oblastného výboru Bardejov udelili „bojujúcim“ pamätné listy za rozvíjanie pokrokových demokratických a humanitných tradícií, odkazu boja za slobodu a proti fašizmu.

V závere príjemnej atmosféry návratu do historickej minulosti generálporučík Maxim odovzdal pánovi primátorovi pamätnú plaketu a poďakoval za príjemnú atmosféru a vyjadril svoj obdiv mestu Bardejov, s ktorým sa v krátkosti oboznámil.


Oslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený BardejovOslobodený Bardejov

Autor: OCP 2.mb - npor. Ing. Dominika Vojtašková , Foto: autor - Dátum: 19.01.2015
Čítanosť: 4875
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share