Preskocit navigáciu

Bilaterálne stretnutie veliteľov pozemných síl


Bilaterálne stretnutie veliteľov pozemných síl

Pri príležitosti deviateho výročia leteckej tragédie v maďarskej obci Hejce, kedy si pripomíname pamiatku 42 zosnulých vojakov, sa veliteľ pozemných síl OS SR opätovne stretol i s maďarským veliteľom pozemných síl.

Veliteľ pozemných síl OS SR brigádny generál Ondřej Novosad a veliteľ pozemných síl Obranných síl Maďarska brigádny generál Gábor Böröndi, za účasti svojich podriadených veliteľov zväzkov a útvarov, využili spoločné stretnutie na vzájomnú bilaterálne rokovanie. Hlavnou témou stretnutia bolo oboznámenie sa so zmenami v pozemných silách oboch krajín, vyhodnotenie vzájomnej bilaterálnej spolupráce v roku 2014, spresnenie spoločných aktivít v roku 2015 a možnosti ďalšej spolupráce v nasledujúcich rokoch.
V závere bilaterálneho rokovania sa veliteľ PS OS SR brigádny generál Novosad poďakoval veliteľovi maďarských pozemných síl brigádnemu generálovi Böröndimu za vzájomnú spoluprácu, ktorá sa prejavila predovšetkým v spoločných výcvikoch a cvičeniach.
Po skončení spoločného stretnutia veliteľov sa všetci zúčastnení presunuli k pamätníku obetiam leteckej nehody vojenského špeciálu AN-24 v obci Hejce, kde sa spolu s ostatnými prítomnými zúčastnili pietnej spomienky a uctili si pamiatku 42 obetí leteckého nešťastia.


Bilaterálne stretnutie veliteľov pozemných sílBilaterálne stretnutie veliteľov pozemných síl

Autor: sekretariát velPS , Foto: sekretariát velPS - Dátum: 19.01.2015
Čítanosť: 4978
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share