Preskocit navigáciu

Ženy poľudšťujú tento svet, dávajú mu zmysel a budúcnosť


Ženy poľudšťujú tento svet, dávajú mu zmysel a budúcnosť

Nedeľňajší deň všetkých žien si nezabudli uctiť ani hlavní funkcionári a príslušníci veliteľstva 1.mechanizovanej brigády spoločným slávnostným obedom dňa 9. marca za pomoci vojenskej podpornej nadácie.

Hoci ide o sviatok, ktorý sa oslavoval najmä za čias socializmu, a či už ho "uznávate alebo zaznávate", je tento deň skvelou príležitosťou všetkým ženám vo svojom okolí dať najavo svoju lásku, sympatie a poďakovanie.

Medzinárodný deň žien môžeme prirovnať k Michelangelovmu obrazu Stvorenia, z ktorého často máme možnosť vidieť detail dvoch rúk, pričom jedna – rozhodná a silnejšia, prichádza na pomoc tej slabšej, bojazlivej, váhavej, oslabenej. Nech je tento obraz vyjadrením vzťahov muža a ženy – a nepýtajme sa a nerozlišujme, komu patrí silnejšia a komu slabšia ruka, nech rozhodne konkrétna situácia, kto koho zachráni a vyvedie zo samoty a trápenia. Kráčame ale jedným smerom, žijeme spolu a len spolu dokážeme byť šťastní. Spolu teda musíme dennodenne hľadať harmóniu v našich vzťahoch.

“Snažíte sa robiť tento svet krajším - svojou jemnosťou, nehou, starostlivosťou, láskavosťou, a slová “ĎAKUJEM, ŽE SI,” urobia radosť určite každej z Vás bez rozdielu veku” uviedol Bujňák.

Zároveň všetkým prítomným ženám zaželal, aby nestratiac samy seba stále viac prispievali do všetkých podstatných vecí nášho spoločného sveta a profesionálnym vojačkám a zamestnankyniam brigády poprial pevné zdravie, veľa energie a lásky, ktorá poľudšťuje tento svet, dáva mu zmysel a krajšiu budúcnosť.


Ženy poľudšťujú tento svet, dávajú mu zmysel a budúcnosťŽeny poľudšťujú tento svet, dávajú mu zmysel a budúcnosťŽeny poľudšťujú tento svet, dávajú mu zmysel a budúcnosť

Autor: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová , Foto: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová, šbnrtm. Marián Popiel - Dátum: 10.03.2015
Čítanosť: 5136
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share