Preskocit navigáciu

Zmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných síl


Zmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných síl
V súlade s personálnymi zámermi náčelníka Generálneho štábu OS SR sa k
1. máju 2015 uskutočnili zmeny na významných postoch v pôsobnosti pozemných síl. V súvislosti s týmito zmenami sa uskutočnili slávnostné nástupy, počas ktorých boli odovzdané funkcie.
 
Po takmer trojročnom pôsobení vo funkcii náčelníka štábu veliteľstva pozemných síl, plukovník gšt. Vladimír Kubáň, počas slávnostného zhromaždenia v prítomnosti zástupcu veliteľa pozemných síl brigádneho generála Juraja Krištofoviča, odovzdal svoju funkciu. Plukovník Kubáň od 1. mája 2015, na základe personálneho rozkazu ministra obrany SR, bol ustanovený do funkcie veliteľa 1. mechanizovanej brigády. Na tejto funkcii vymenil plukovníka gšt. Jána Bujňáka, ktorý bude dočasne zaradený do personálnej zálohy veliteľa pozemných síl.
Zástupca veliteľa vo svojom príhovore poďakoval odchádzajúcemu náčelníkovi štábu za jeho úsilie, ktoré vynaložil v prospech pozemných síl. „Funkcia náčelníka štábu patrí ku kľúčovým a náročným úlohám. Svojim prístupom ste sa pričinili nielen o celkový chod štábu veliteľstva, ale zanechali ste za sebou kus poctivej práce, kus seba, na čo môžete byť právom hrdý,“ zdôraznil brigádny generál Krištofovič.
 Ďalšími významnými zmenami, ktoré sa v týchto dňoch v pôsobnosti pozemných síl udiali, bola i výmena veliteľa 2. mechanizovanej brigády. Plukovníka Martina Michalka, vo funkcii veliteľa  nahradil plukovník gšt. Martin Stoklasa. Plukovník Martin Michalko bude v najbližších dňoch, z dôvodu získania ďalšieho vzdelania, vyslaný na zahraničné štúdium.

Zmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných sílZmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných sílZmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných sílZmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných sílZmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných sílZmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných sílZmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných sílZmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných sílZmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných sílZmeny v niektorých popredných funkciách v pôsobnosti pozemných síl

Autor: Sekretariát Vel PS , Foto: Sekretariát Vel PS - Dátum: 30.04.2015
Čítanosť: 6734
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share